OPREČNI KOMENTARI NA ODUSTAJANJE FEDERERA: "Mogao je da pusti Beretinija da pobedi.."

Novosti online 07. 06. 2021. u 20:06

ODUSTAJANjE Rodžera Federera sa Rolan Garosa izazvalo je različite reakcije među sadašnjim i bivšim treniserima.

EPA/EFE

- Samo on zna kako se oseća fizički. Šteta za turnir, jer je, ipak, to Federer i verujem da su svi hteli da ga gledaju, bar taj meč više. Ali, ako imaš neku fizičku teskobu ili povredu, imaš pravo da se povučeš - odgovorio je Novak za "Novosti".

Cicipasa je odluka Federera, takođe, iznenadila. I dok ga Marej i Kris Evert takođe razumeju, Patrik Mekinro misli da je, baš, i mogao da odigra.

- Kada se igrač u košarci ili u fudbalu vraća posle povrede, manje igra da bi poboljšao svoju fizičku spremu. U tenisu, nemate taj luksuz da igrate samo jedan set prvog meča, pa dva sledećeg i tako dalje. Dosta je rizično igrati više mečeva zaredom koji traju po četiri sata, na dva prva turnira posle 18 meseci pauze. Po meni, logično je reagovati na to kako se telo oseća i na dužinu mečeva - izjavio je Marej.

I sedmostruka osvajačica Rolan Garosa Kris Evert smatra da Švajcarac zaslužuje pravo da se povuče. S druge strane, Patrik Mekinro nije baš ubeđen da je Federer doneo pravu odluku. Poručio je da je mogao da uradi veličanstvenu stvar i omogući svom protivniku da pobedi, ali i dodao da je za njega to lako reći iz Malibua...

Pogledajte više