ĐOKOVIĆ RAZMILJŠA O ROLAN GAROSU: Dug je put do mečeva sa Federerom i Nadalom

Novosti online 28. 05. 2021. u 18:38

NOVAK Đoković plasirao se u finale turnira u Beogradu pobedom nad Andrejom Martinom iz Slovačke sa 6:1, 4:6, 6:0. Posle meča najbolji teniser sveta se dotakao i predstojećeg Rolan Garosa.

Foto: Tanjug

Nole se nalazi u delu žreba gde bi u četvrtfinalu mogao da igra sa Rodžerom Federerom, dok bi u polufinalu mogao da mu bude čovek koji je 13 puta u karijeri slavio na pariskoj šljaci - Rafael Nadal.

- Moje pripreme su išle onako kako sam želeo. Igram veoma blizu nivoa želeljnog za Pariz. Video sam žreb, prvi put je da smo u istoj polovini žreba na grend slemu. Biće sigurno interesntno, jer samo jedan od nas može u finale. Daću sve od sebe da to budem ja, ali dug je put, to je grend slem, imamo 128 igrača, svi uvek traže ekstra motivaciju da igraju. Moramo da idemo korak po korak. Imam iskustva, baš kao Rodžer i Rafa, znamo kako da se nosimo sa tim, ako bude mečeva među nama, biće sjajno. Ipak, dalek je put dotle - rekao je Đoković.

Upitan je i šta očekuje od drugog grend slema u sezoni, s obzirom na to da će zbog krova na centralnom terenu biti igrani i noćni mečevi.

- Prošle godine je, zbog pomeranja turnira (na jesenji termin, iz pandemijskih razloga) kiša obeležila takmičenje, podloga je bila 'sporija', vremenski uslovi drugačiji nego oni na koje smo tamo navikli kada obično igramo Otvreno prvenstvo Francuske, krajem maja i početkom juna. Možda će sada noćni mečevi da podsećaju na te drugačije, prošlogodšnje uslove. Što se mene tiče, lično nemam ništa protiv da igram uveče, možda mi čak i odgovara to (više nego nastupi preko dana). Imamo krov, biće svakako zanimljivo, samo još uvek ne znam da li će se samo u prvoj nedelji igrati uveče, kao što je bilo najava, ili u obe sedmice. Mada, sigurno da neću da zahtevam ništa (od organizatora, po tom pitanju), samo se nadam da ću igrati tek u utorak, da imam malo vremena da se okrepim - istakao je Nole šta bi voleo da mu čelni ljudi Rolan Garosa učine, imajući u vidu da, za razliku od mnogih drugih aktera tog grend slema, on igra takmičarske mečeve u sedmici pred početak pariskog nadmetanja.

Najbolji igrač sveta imaće priliku da osvoji još jednu titulu u Beogradu. Prisetio se kako je to nekada bilo na Srbija openu.

- Bilo je sjajno, imali smo turnir nekoliko godina ovde. Prvi 2009. godine, Srbija open, uspeo sam da osvojim prvi turnir, posle još jednom, 2011. mislim. Prošlo je devet godina otkako smo imali turnir ovde, imali smo mnogo uspeha u srpskom tenisu, timski i individualno, u singlu i dublu. Dvadeset godina zlatne ere. Ova zemlja zaslužuje bar jedan muški i ženski turnir. Imali smo dva muška ove godine, kao rezltat promene u rasporedu. Sada tražimo licencu za sledeću godinu, da imamo i WTA, ali i čelendžere, fjučerse u obe konkurencije. Potrebno je što više je moguće takmičenja, jer imamo dosta problema sa putovanjima. Veći broj turnira u zemlji olakšava igračima da napreduju. Drago mi je da je bilo dosta dobrog iskustva za mlade na ovim turnirima. Sutra je poslednji dan, bilo je ovo iscrpljujućih par meseci za organizatore u ovom klubu. Uradili smo veliki posao, ponosan sam, dobili smo pozitivne ocene i rejting. Nadamo se još boljim godinama - zaključio je Đoković.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više