PLANINA LEPOTE NUDI: Cerska trka prvi put sa šabačke strane

V. Mitrić

17. 04. 2021. u 21:51

Trka sa preprekama ,,Cerska OCR bitka“ po prvi je put održana na planini Cer. Cilj ove manifestacije je popularizacija Cera kao turističke i destinacije zdravog života. Trku organizuje Udruženje građana ,,Cerska bitka“ uz podršku Grada Šapca.

FOTO: n

Otvaranju trke prisustvovao je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

-Ovo je avanturistička trka koja će se nalaziti na mapi sportskih manifestacija Šapca. Ovo je pravi adrenalinski doživljaj za sve entuzijaste i predstavlja test izdržljivosti zaljubljenika u sport i prirodu - rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da grad Šabac želi da neguje tradiciju, a da svi znamo da je na planini Cer Srpska vojska izvojevala pobedu, prvu savezničku u Prvom svetskom ratu.

-Zbog toga ćemo se truditi da prirodne potencijale, koji do sada nisu bili iskorišćeni, iskoristimo. Siguran sam da je ovo odličan razlog da izađemo u prirodu, da se družimo, ali u isto vreme da poštujemo sve epidemiološke mere predviđene Uredbom Vlade Republike Srbije. Imamo planinu Cer, treba na pravi način da je promovišemo, a ovo je jedan od tih načina. Grad Šabac će podržati sve sportske manifestacije, jer naš grad je grad sporta.

Oko 500 učesnika trči na stazi dugoj 15 kilometara borilo se za najbolji plasman, ali rezultati su bili u drugom planu, a manifestacija kao način da se ukaže na našu svetlu prošlost I potencijale ovog dela Srbije u prvom planu.

-Trka ima 25 prepreka. Krenuli smo sa šabačke strane, spuštamo se do manastira Radovašnica, gde nas čeka veliki poligon, zatim se penjemo gore preko obronka i završavamo na cilju. Trku obezbeđuje preko 50 sudija. Učesnici su iz cele Srbije, i regiona kazao je Ivan Pajtić, član Udruženja građana ,,Cerska bitka“ i jedan od organizatora trke.

Otvaranju trke prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Pogledajte više