VASIĆ POSLE VELIKOG USPEHA: Konkurencija je bila paklena, iza sebe smo ostavili evropske prvake

S. K. 11. 04. 2021. u 20:13

MILOŠ Vasić i Martin Mačković radovali su se bronzanoj medalji na EP u italijanskom Varezeu. Naši najbolji veslači su u finalu dvojca bez kormilara kroz cilj prošli kao treći - 6.25,28.

Vasić i Mačković Foto VSS

Titulu su osvojili najveći favoriti, braća Martin i Valent Sinković iz Hrvatske (6.23,37), a srebro Italijani Đuzepe Vičino i Mateo Loada - 6.24,72.

Srpski par je malo sporije počeo trku i posle 500 metara bio je peti. Ali, Vasić i Mačković su počeli da veslaju sve brži i posle 1.000 metara bili su drugi. Za srebrnu medalju vodili su žestoku borbu sa Italijanima, s kojima su se često smenjivali na drugom i trećem mestu. Bili su drugi i posle 1.500 metara, ali u finišu nisu uspeli da izdrže nalet Vičina i Loade, koji su ih pretekli i uzeli srebro. Inače, braća Sinković su od starta krenuli snažno, brzo se odlepili, suvereno vodili sve vreme, samo su u poslednjih 500 metara malo usporili.

- Napravili smo veliki uspeh, jer je u olimpijskoj godini konkurencija veoma jaka na Evropskom prvenstvu. Odlično smo veslali, presrećni smo i zadovoljno i sa velikim optimizmom nastavljamo pripreme za Igre. U borbi za drugo mesto odlučile su nijanse, Italijani su nekadašnji svetski prvaci, osvojači medalje na Igrama u Riju. Uspeli smo iza sebe da ostavimo evropske prvake, Rumune - rekao je za "Novosti" Miloš Vasić.

Treće mesto Vasića i Mačkovića, koje od ove godine trenira legendarni Nikola Stojić, veliko je ohrabrenje u građenju forme za Olimpijske igre u Tokiju.

- Znali smo da su iskusan tandem, koji pripada svetskom vrhu. Ove godine došlo je do promene, preuzeo ih je naš najbolji veslač Nikola Stojić i odmah su napravili iskorak. Sve čestitke Stojiću, Vasiću i Mačkoviću, ovaj podvig govori da su na dobrom putu za Olimpijske igre - naglasio je u telefonskom razgovoru za "Novosti" predsednik IO VSS Dušan Kovačević.

Inače, danas je od učešća u D finalu odustao skifista Aleksandar Filipović. Podsetimo, prekjuče na stazu nisu izašli skifistkinja Jovana Arsić, zbog temperature, i dubl skul zbog povrede Viktora Pivača.

Podsetimo, pre četiri dana na evropskim kvalifikacijama Jovana Arsić je izvadila olimpijsku vizu.

Pogledajte više