BITKA ZA VBC TITULU: Nikolić ukršta rukavice sa Gorohovom

V. N. 05. 04. 2021. u 19:40 >> 19:40

NAŠ najbolji profesionalni bokser Marko Nikolić u petak, 23. aprila, u Beogradu sa Rusom Serhejom Gorohovim boriće se za VBC internacionalnu silver titulu u kategoriji do 76,204 kg. Srbinu je na megdan prvo trebalo da izađe Portugalac Horhe Silvu, koji je morao da otkaže zbog pozitivnog testa na kovid 19.

Luka Popović i Marko Nikolić Foto N. Dedović

- Ušao sam u završnu fazu priprema, kada je stigla vest iz Portugalije da je moj protivnik pozitivan na virus. Žao mi je što je do toga došla, ali takva su vremena. Zahvaljujući mom menadžeru Luki Popoviću, brzo smo pronašli novog protivnika, izuzetnog nezgodnog Rusa Gorohova - ističe za sajt BSS Nikolić.

Nikolić nije samo bokser, već i vatrogasac, uvek spreman da pomogne ljudima u nevolji. Marko je do sada ostvario 27 pobeda, od toga 12 nokautom. Za duel sa Gorohovom promenio je i način ishrane, jer je odlučio da kao pravoslavac ispoštuje vaskršnji post.

- Uvek su mi uzori, inspiracija i zvezde vodilje bili naši drveni junaci i heroji, a upravo su se oni za svaku veliku bitku, kojih je u našoj istoriji bilo mnogo, spremali kroz post, molitvu i pričest. Pravoslavni duh me vodi kroz sve ove napore koji su sastavni deo boks-priče i priprema za onaj trenutak kada otkuca prvi gong i kada ostaneš sam u borbi sa protivnikom.

ZDRAVA ISHRANA

MARKO Nikolić smatra da će mu biljna ishrana pomoći da bude maksimalno spreman za megdan sa Gorohovim:

- Upravo ta hrana sadrži najbolji sklop mikronutrijenata i makronutrijenata, od ugljenih hidrata, belančevina, masti, do minerala i vitamina... Kada na ovaj vid ishrane dodamo trenažne metode i hiperbaričnu oksigenaciju, mogu reći da imam savršen proces treninga i oporavka.

Pogledajte više