EUFORIJA U LAJKOVCU: Odbojkašice Železničara osvojile Kup Srbije

B. PUZOVIĆ 15. 03. 2021. u 11:06

TROFEJ pobednika Kupa Srbije za odbojkašice, posle samo godinu dana pauze, vraćen je u znamenitu železničku varošicu Lajkovac!

Foto: OSS

Odbojkašice Železničara u praktično komšijskom derbiju, u finalnoj utakmici protiv ekipe Uba, ubedljivo su trijumfovale i po treći put za četiri godine osvojile Kup Srbije, koji je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić uručio kapitenu Lajkovčanki Aleksandri Gajić. Za mvp igrača proglašena je Rada Perović, dizač Železničara.

U hali “Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji, u nedelju uveče, Železničar je pobedio sa 3:0 (25-18, 25-19, 25-22). Ekipa trenera Branka Kovačevića bila je fantastično uigrana, a neizvestan je, donekle, bio samo treći set, koji je Železničar u finišu prelomio u svoju korist. Najveći deo utakmice odigrala je postava Bjelica, Savić, Mirosavljević, Vujović, Perović i Batinić, uz čestu asistenciju Kutlešićeve. Odličan servis i fantastičan blok, uz izuzetne smečeve Ane Bjelice, bili su presudni za ubedljivu pobedu Lajkovčanki, koje su zabeležile čak sedam asova, a Ubljanke samo jedan!

Odlično su funkcionisali i prijem i igra u odbrani. Veliki doprinos dale su devetnaestogodišnje Barbara Batinić i Rada Perović koja je najbolji serviser lige, te godinu dana starija Jovana Mirosavljević, a na prijemu i odbrani maestralna je bila veteranka Marina Vujović, čije je iskustvo i znanje došlo do punog izražaja.

- Presrećni smo još jednim velikim uspehom lajkovačke odbojke, što je trofej Kupa Srbije ponovo u Lajkovcu – kaže predsednik ŽOK Železničar Živorad Lazarević.

Pogledajte više