NISAM BROJ JEDAN: Prvak sveta u Moto GP Đaon Mir ističe da se ne oseća kao favorit

S. K. 06. 03. 2021. u 14:26

TITULA prvaka sveta u Moto GP nije izbacila iz sedla Đoana Mira. Mladi Španac je čvrsto na zemlji i nimalo se ne opterećuje da li će da odbrani naslov najboljeg. Vozač Suzuikija smatra da je najvažnije da njegov tim i on napredju što više u kvalifikacijama, kako bi se kasnije borili za podijum ili prvo mesto.

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

- Najvažnije da budemo što bolji u kvalifikacijama. Već znamo da smo doboljno brzi, ali je i te kako važno izboriti što bolju startnu poziciju pred početak trke, kako bismo se lakše borili za podijum ili pobedu - istakao je Mir uz opasku da je ove godine spremniji nego prošle.

Mir je podvukao da ne oseća sebe kao favorita, već samo kao onaj kojeg će želeti svi da pobede. Posebno izdvaja Morbidelija i klupksog kolegu Aleksa. Smatra i da je tek na početku, nada se, velike karijeri.

- Gledajući u budućnost moj rad nije gotov. Zato mislim da sada nije vreme da nosim broj jedan, jer imam 23 godine. Ako jednog dana osvojim osam ili devet titula kao Markes ili Rosi onda ću promeniti broj. Moj broj 36 predstavlja vredan rad, a jedan hvalisanje. Želim da nastavim da pobeđujem, da se borim, to je nešto što je u mom karakteru, ne želim da se opustim ili odustanem - naglasio je Mir.

Pogledajte više