SANJAM DA SA NIKOLOM OSVOJIM ZLATO Petar Jakšić se nada da će jednog dana sa starijim bratom zaigrati u vaterpolo reprezentaciji Srbije

V. N.

06. 02. 2021. u 19:33

KADA se i Petar Jakšić našao na spisku selektora Dejana Savića, pojačala se nada kod braće da zajedno zaigraju u vaterpolo reprezentaciji Srbije. I da nastave putem Pijetlovića, Manojlovića, Udovičića...

FOTO: N. Paraušić

Stariji Nikola se odavno dokazao, osvojio je sve što se moglo osvojiti, dok mlađi Petar preko Partizana i juniorske selekcije želi da prokrči put do A tima.

- Vaterpolo mi u početku nije bio tako privlačan. Kasnije sam se opredelio prvo za plivanje, a onda se ugledao na brata Nikolu i počeo sa devet godina da treniram u Partizanu - ističe, za "Novosti", Petar Jakšić, koji u julu puni 20 godina.

Mlađi Jakšić je svestan da je teško ponoviti Nikolin podvig, koji je sa 19 godina bio evropski, svetski i olimpijski pobednik.

- Ponosan sam na brata,  trudim se da jednog dana ostvarim isto što i on. Ne osećam nikakav pritisak, mada me većina ljudi upoređuje sa bratom. Hoću da steknem svoje ime u vaterpolu - naglašava Petar.

Poziv na pripreme reprezentacije baš ga je obradovao:

- To je velika čast! Nastaviću da radim i više.

Mnoga braća kod nas i u svetu, obeležila su vaterpolo. Zato i Jakšići maštaju da jednog dana zaigraju zajedno u reprezentaciji.

FOTO: N. Paraušić

- To je dečački san, da na pobedničkom postolju stojim sa bratom sa olimpijskim zlatom oko vrata - ističe Petar.

Petar smatra da najbolje igra na desnoj strani, mada ga treneri sve više šalju i na poziciju beka.

- Igrao sam sve, osim centra. Bio sam i na desnoj i na levoj strani. Kada su bekovi u problemu, preuzmem i njihovu ulogu. Čini mi se da moja pozicija još nije definisana. I kao brat, ostanem posle treninga da bih ispravio nedostatke.

STEFAN NAM JE PODRŠKA

POVRATAK Stefana Mitrovića u Partizan obradovao je sve igrače.
- Stefan je ti da nas posavetuje, da nam objasni šta da radimo, da nam ukaže na greške. Velika nam je podrška - kaže Petar Jakšić.

Braća dosada nisu igrali jedan protiv drugog i Petar ne može da zamisli kako bi izgledao njihov duel u vodi. Ranije je imao problema sa povredama, ali nikad nije pomislio da digne ruke od vaterpola. Zadovoljan je i što duvaju novi vetrovi na Banjici.

- Voda se greje, novo rukovodstvo je ispunilo sve uslove, nadam se da će tako da ostane. Dobro je i što je liga jača nego prošle godine, vratilo se dosta iskusnih igrača, koji će nama mlađima pomoći da napredujemo u sportu za koji smo se opredelili.

Pogledajte više