RATKO NIKOLIĆ ISKREN: Iznenadili smo i sebe

S. Krstović 07. 01. 2021. u 22:35

"ORLOVI" su 20 godina čekali da bace na kolena Francuze. Rukometašima je i dva dana posle velike pobede nestvarno da su na startu kvalifikacione grupe 1 za odlazak na EP 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj u Zrenjaninu preslišali "trikolore" sa 27:24.

Foto: N.Paraušić

Danas su u centru FSS u Staroj Pazovi gradili taktiku za revanš sa "galskim petlovima", 9. januara u Kreteju.

- Ne možemo da kažemo da smo očekivali da ćemo da savladamo moćnu Francusku. Pogotovo što nam je to bio startni duel u kvalifikacijama. Trebalo je da počnemo još u novembru, ali su dueli sa Grčkom i Belgijom otkazani zbog njihovih problema sa kovidom 19. Tek pred Novu godinu igrači su dobili priliku da se upoznaju sa Tonijem Đeronom, njegovim sistemom rada. Međutim, atmosfera na pripremama, prilika da damo nešto novo, ohrabrivala nas je, tako da smo se potajno nadali podvigu. Ne zaboravite da su Francuzi došli u najjačem sastavu, nedostajao im je samo povređeni Nikola Karabatić - ističe tehnički direktor RSS Ratko Nikolić.

Nekadašnji reprezentativac podvlači da nema opuštanja, da je napravljen samo prvi korak, a da selektor Đerona pokušava da reprezentativcima ugradi pobednički duh.

- Igrači su navikli u klubovima da u svakoj utakmici idu na pobedu. Sada Toni to pokušava da im usadi i kada igraju za reprezentaciju. Želja je da se izgradi kult reprezentacije, da je svaka utakmica bitna. Zato će nam i drugi duel sa Francuzima pokazati gde smo - ističe Nikolić.

Proslavljeni pivotmen podvlači da je novi selektor Srbije pravi izdanak španske škole.

- Španci su jedni od najboljih trenera na svetu. Imaju sistem koga se pridržavaju i Toni pokušava da ga prenese i nama. Vratili smo se sveskama, igrači, baš kao mi nekada u vreme pokojnog profesora Pokrajca, zapisuju svoja zapažanja sa treninga. Pre svakog treninga imaju sastanak, na kojem im je do detalja objašnjeno šta se od njih traži u odbrani, a šta u napadu. Tačno znaju šta treba da odigraju, nema više lutanja. Očigledno, Toni im je prišao na drugačiji način, jasno stavio do znanja šta od njih traži - kaže Nikolić.

Normalno, ovo je početak i potrebno je strpljenje da bi se došlo do željenog cilja.

- Ne možemo odmah očekivati borbu za zlato. Neophodno je da marljivo radimo, a nadam se da nećemo ostati na ovoj pobedi nad Francuskom. Važno je da igrači u svakoj utakmici pružaju maksimum. Kvalitet imamo, neophodno je samo da to dokažemo na terenu - smatra Nikolić.

Foto: N.Paraušić

 

NAVIKLI NA IZOLACIJU

RUKOMETAŠI su zbog pandemije virusa korona izolovani u centru FSS u Staroj Pazovi.

- Imamo odlične uslove za rad. Iskreno svima nam teško pada izolacija, ali smo i svesni zbog čega smo ovde. Zajedno smo dočekali Novu godinu, na Božić imali zajednički ručak. Samo da ovako nastavimo - kaže Nikolić.

Pogledajte više