LEGENDARNI JERMEN OTIŠAO U RAT: Optužio Štefaneka da mu je ukrao zlato u Riju, a sada uzeo pušku u ruke da brani otadžbinu

Novosti online 07. 11. 2020. u 13:12

MIGRAN Arutjunjanam (31) se nije premišljao ni trena kada su zaratili Azerbejdžan i Jermenija - uzeo je pušku i od tada je na liniji vatre u kriznom području Nagorno-Karabah.

Foto AP

Ovaj momak nije nepoznat, veliko je sportsko ime u svojoj zemlji, a poznat je čak i srpskim ljubiteljima sporta, jer je reč o finalisti rvačkog turnira na Olimpijskim igrama u Riju, gde je poražen u borbi za zlatnu medalju protiv našeg Davora Štefaneka.

Štefanek je svoj najveći uspeh u karijeri postigao upravo protiv Migrana, i to u vrlo neizvesnoj borbi, a Jermen je skoro pa napravio incident u Brazilu nezadovoljan odlukom sudija.

Arutjunjan, kaže da je nameravao da skine srebrnu medalju i okači je Štefaneku oko vrata (!?), jer je – citiramo – "video kako naš rvač uživa u njegovom zlatu".

- Ne želim ničija objašnjenja niti izvinjenja, ne želim ništa da čujem. Ono tamo je bila pljačka koja je načinjena sportisti koji je 15 godina posvetio borbi za tu medalju. Ostao sam praznih šaka kao olimpijski šampion, ali sam postao bogat kao osoba. Srećan sam. Vidim da me ljudi vole, da im je žao zbog mene, zbog onoga što se dogodilo, da žele da promene stvari, ali običan svet nije u mogućnosti to da uradi. Ipak, ova ljubav i naklonost neće promeniti moju ljudsku prirodu - rekao je tada Arutjunjan 2016. godine i dodao zbog čega smatra da je "opljačkan".

- Nakon što su moji treneri uložili "čelendž", ostalo je bilo još pet sekundi do kraja borbe i nameravao sam da izvedem poslednji napad. Ali, kada je borba nastavljena moj protivnik je stajao predaleko. U trenutku sam shvatio da je cela borba upropašćena. Zapravo, postalo mi je jasno od prvog "partera" - pričao je jermenski borac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više