GRČKI VATERPOLISTI UPOZORAVAJU VLAST NA POSLEDICE ZATVRANJA BAZENA: Mnogi će prestati da igraju

S. K.

05. 11. 2020. u 13:16

VATERPOLO u Grčkoj je trenutno pod ključem.

N. Paraušić

Zbog odluke Ministarstva sporta da u pokrajinama gde je vrlo visok procenat azaražnih korona virusom mogu da se igraju samo košarkaške i fudbalske utakmice šokirao je sve u vodenim sportovima.

Već su odložena dva kola, vaterpolisti su i te kako zabrinuti za budućnost svog sporta.

Slavni igral Konsatinos Murikis je na sajtu Olimpijakosa upozorio da zatvranje bazena može da ima pogubne posledice za vaterpolo.

- Moj stav kao sportiste je veoma jasan. Želimo da nastavimo da se borimo. Želimo da nastavimo da živimo kroz sport kojim se bavimo, a koji se može smatrati i amaterskim, mada mnogi ljudi od njega žive. Novo zaključavanje biće katastrofalno, jer će mnogi sportisti prestati da igraju vaterpolo i tražiće nešto drugo. Spremni smo da se pridržavamo svih zdrastavenih protokola. Ne zaboravimo da smo u predolimpijskoj godini, da grčku selekciju očekuje kvalifikacije za Tokio i da će zbog ovoga biti pogođena.Nadamo se da će odgovorni doneti odluke koje neće biti pogubne za amaterski sport. Služimo vrednostima i idealima sporta i očekujemo da zbog države ne zažalimo zbog svog izbora da postanemo sportisti - jasan je Murikis.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više