PRAZNIK RUKOMETA U ZRENJANINU: Na Begeju se danas i sutra igra finalni turnir Kupa Srbije u rukometu!

S. K. 25. 09. 2020. u 15:50

KOD dama trofej brani Bekament, a kod muškaraca Vojvodina

Foto: Arhiva Novosti

Rukometni praznik u Zrenjaninu. U gradu na Begeju u subotu i nedelju odigraće se finalni turniri Kupa Srbije u obe konkurencije. Kod dama trofej brani Bekament Bukoviča Banja, a kod muškaraca Vojvodina. 

Program otvaraju rukometašice. Prvo se od 12 časova sastaju Jagodina i Bekament Bukovička Banja, a od 14.00 RTB Bor i Naisa. Finale je u nedelju od 14.30. Svi očekuju neizvesne duele, jer su ekipe dosta promenjene.
 "Početak nove sezone obeležiće završetak onoga što smo ostavili kao nedovršen posao u prošloj, a to je borba za jedan od trofeja. Pre pandemije bili smo u usponu, a sada delimo sudbinu svih i prilagođavamo se novim okolnostima. Ekipa je podmlađena, ali to ne umanjuje naše ambicije",  kaže strateh Bekamenta Saša Bošković. 

Optimizam greje kormilara Jagodine Dragana Markova: 

"Nikome ova pauza nije prijala, ali je najvažnije da smo se vratili radu.Želimo trofej, a u polufinalu nas očekuje neizvesna utakmica sa Bekamentom". 

Trener Naise Svetislav Jovanović veruje da su favoriti u polufinalu: 

"Sve tri ekipe imaju šansu za trofej, mada Kup krase iznenađenja, tako da ne bih potcenio ni Bor". 

Starteg Bora Zoran Barbulović ističe da su napravili najveći uspeh u istoriji i da će igrati rasterećeno. 

Veoma neizvesno biće i kod muškaraca. U polufinalu se sastaju Dinamo - Partizan (17.00) i Metaloplastika - Vojvodina (19.00). Finale je u nedelju u 18.00. 

"Niko nikada nije bio u ovakvoj situaciji. Ovo se dešava jednom u životu. Igrali smo pripremne utakmice, ali nemamo informacije o protivniku. Mislim da je Vojvodina blagi favorit" - ističe strateg Metaloplastike Veselin Vuković. 

Trener Vojvodine Boris Rojević je siguran da sve ekipe idu na osvajanje pehara: 

"Finalni turnir odavno nije bio ujednačen, a mi imamo veliku želju da ga odbranimo. Imamo kadrovske probleme, nismo uigrani, ali učinićemo sve da slavimo". 

Trener novosadske Vojvodine, osvajač trofeja 2019, Boris Rojević, najavljuje veliku borbu u Zrenjaninu: 


Optimizam pred duel sa Dinamo greje i kormilara Partizana Nenada Maksića: 

- Naša očekivanja su najveća, da pobedimo i izborimo finale, u kojem je sve otvoreno. Šanse su podjednake, svaka ekipa može da se domogne trofeja. Zdravi smo i spremni za izazov. 

I Pančevci veruju da mogu da pehara, a trener Akim Komnenić kaže: 

- Radili smo naporno dva meseca i nadam se da ćemo za trud biti nagrađeni. Mislim da svaka ekipa imaju svoju šansu, da će sve biti odlučeno za jednu, dve lopte. 
S. K.

Pogledajte više