TATIJANA RAKAS PORUČILA: Milanović je veliki znalac, legende koje se žale mogu da pomognu tako što će doći da igraju za Partizan

S. Krstović 11. 08. 2020. u 20:10

IGOR Milanović se posle šest godina vratio u Partizan. Zbog toga je direktorka Tatijana Rakas presrećna i nada se da će sa legendarnim vaterpolistom doći i lepši dani.

Foto: N. Paraušić

Priznala je da žele da vrate i Zorana Milenkovića, koji je 2017. iznenada smenjen sa mesta šefa stručnog štaba.

- Potpisali smo ugovor na četiri godine i Igor je već počeo da radi. Tri godine smo razgovarali sa Milanovićem, želeli da se vrati na mesto svog najvećeg uspeha. Igor je najveće ime našeg vaterpola, veliki znalac, jedino on može da postavi stvari na svoje mesto. On je šef struke i šef mlađih kategorija, magnet za decu. Svesni smo i da ne može sve preko noći - ne krije oduševljenje Rakasova.

ŠOŠTAR: NEMAM KOMENTAR

POZNATO je da su Gradski sekretarijat za sport i MOS osporili odluke Skupštine kluba od 2. decembra i zatražili da se sve vrati na staro. A to znači da smenjeni Zoran Avramović i Aleksandar Šoštar ostaju predsednici Skupštine, odnosno UO. Avramović je zakazao Skupštinu za 13. jul, koja je odložena zbog epidemioloških mera.

- Nemam komentar. Igor Milanović je legenda. Opet, ako poštujemo zakon, onda je jasno da legitimni UO na čijem čelu sam ja, nije odlučivao o novom treneru. Čekamo Skupštinu na kojoj bi se raspravljalo o kadrovskim rešenjima - rekao je Šoštar.

I u saopštenju kluba se ističe da će Milanović, koji je prošle nedelje raskinuo saradnju sa Crvenom zvezdom, trasirati povratak crno-belih na "siguran put stare slave".

- U jednom od najtežih trenutka u 75 godina dugoj tradiciji Partizana, Igor Milanović je pokazao da je neodvojivi deo uspeha, puta i napretka vaterpolo sporta -ističe se u saopštenju.

Direktorka crno-belih, čiju ostavku traže legendarni vaterpolisti, tvrdi da će Partizan igrati u Superligi, kao i da je klub obezbedio sve uslove za nesmetan rad u narednoj sezoni. Naglašava da ne želi da polemiše sa bivšim igračima, ali im poručuje da su im vrata uvek otvorena i da im je najbolje da rade ono što najbolje umeju - da igraju.

- Ako toliko žele da pomognu, neka dođu da igraju za Partizan. A ova godina nije ni bolja ni gora nego prethodne. Odlaze igrači, baza se osula. Ali, to traje 15 godina. I nisam ovde zbog funkcije, biće onako kako Skupština kaže. Mi poslednjih godina preživljavamo, dug od 6,5 miliona je možda i veći zbog prispelih obaveza - naglašava Rakasova.

Pogledajte više