FILIPOVIĆ VERUJE U USPEH ZVEZDE: Ne odričemo se trofeja

S. Krstović 08. 08. 2020. u 21:11

BUDžET je smanjen, ali ne i ambicije Crvene zvezde.

Foto: M. Vukadinović

Crveno-beli su svesni da su vremena teška, ali ruku na srce, retko kada je u vaterpolu bilo idealno. Zato strateg Aleksandar Filipović i ne pomišlja da se odreknu borbe za trofeje u Srbiji, bez obzira na to što u ovom trenutku odskaču Šabac, Radnički i Novi Beograd.

- Ova sezona je za sve nas u vaterpolu veliki izazov. Vratilo se dosta dobrih igrača u zemlju, što govori da će šampionat biti kvalitetniji i zanimljiviji nego ranijih godina. Ni mi se ne odričemo trofeja - ističe Filipović.

POŠTUJEMO SVE PROPISE

PRIPREME za novu sezonu počeće 17. avgusta. Filipović naglašava da će se poštovati propisi, kako bi se svi sačuvali od virusa korone.

- Naše mlađe selekcije već treniraju,poštuju se pravila,treneri nose maske. Tražiću da prvi tim radi samostalno, a momcima ću na prvom sastanku naglasiti da su odgovorni za sebe i za druge. Ovo je timski sport i ne trpi iskakanja pojedinaca - naglašava Filipović.

Iskusni stručnjak podseća da su u Zvezdi navikli da ih svake godine napusti sedam, osam vaterpolista. Podsetimo, crveno-bele su, osim trenera Igora Milanovića, napustili trofejni Nikola Rađen, Janković, Radojević, Ivanov...

- Doveli smo Subotića, Basaru, Vićkovića i Smiljevića. Nedostaju nam samo još po jedan bek i centar. Ostali su Šulc, Kasum, Vukićević, Marko Radović, najbolji golman juniorskog SP u Kataru Vladimir Mišović, kojem je prošle godine mnogo značilo što je bio uz iskusnog Rusa Ivanova... Pridodaćemo nekoliko igrača iz našeg omladinskog pogona. Formiraćemo ekipu sposobnu da se bori za domaće trofeje. Naša intencija je da za koju godinu okosnicu ekipe čine igrači iz našeg pogona - podvlači Filipović.

Novi kormilar crveno-belih podvlači da sad, za razliku od ranijih sezona, imaju odlične uslove za rad.

- Od kada smo se vratili na bazen "Milan Gale Muškatirović", stvorili su se uslovi da radimo kvalitetnije, da igrači svih uzrasta napreduju. Nekad smo samo igrali na Dorćolu,a trenirali najčešće na Košutnjaku,tako da nismo imali utisak da smo domaćini. Sada je mnogo drugačije - naglašava Filipović.

Pogledajte više