"POTAJNO SMO SE NADALI..." Odbojkaši Vojvodine osvojili već drugi trofej ove sezone

S. B. 26. 02. 2024. u 16:02

ODBOJKAŠI Vojvodine osvojili su i drugi trofej u sezoni. Naš najuspešniji odbojkaški kolektiv je tituli pobednika Superkupa dodao i trijumfalni pehar nacionalniog kupa i, što je s obzirom na velike rezove pred start sezone malo ko očekivao, otvorio vrata ka triploj kruni.

OSS

Novosađani su sa podmlađenim timom u nedelju uveče u Obrenovcu, u finalu 59. Kupa Srbije, nadigrali Mladi radnik 3:1 (25:22, 22:25, 25:22, 25:21) za dva časa igre i potvrdili da su rekorderi sa osvojenih 16 titula pobednika nacionalnog Kupa.

– Presrećan sam, kao i svi u klubu - kaže Marko Narančić, trener koji je na kraju prošle sezone preuzeo ekpiu od Slobodana Boškana i u prvi tim prekomandovao igrače iz juniorskog pogona.- Potajno smo se nadali trijumfu u finalu, kojim smo prevazišli klupske planove i sa decom ispisali klupsku istoriju. Mladi igrači su pokazali da imaju ogromno srce. Na terenu daju sve od sebe, kao ekipa imaju karakter i atraktivnost da igraju teške utakmice. Istinski su sve prijatno iznenadili i nadam se da će to i ubuduće činiti. Ostvarili su veliki uspeh i najvažnije je da nastavimo tim putem.

Znatno podmlađen sastav Novosađana je uradio na rezultatskom planu mnogo više od očekivanog. Na kraju prethodne sezone, u kojoj Vojvodine put posle devet godina nije osvojila ni jedan trofej, došlo je do značajnih promena, pre svega u sastavu ekipe. Šansu su dobili mladi.

- Šta reći osim da smo prezadovoljni njihovim učinkom- kaže Đorđe Đurić, sportski dirketor.- U trci za Kup Srbije izbacili su Crvenu zvezdu i Partizan, u fnalu nadigrali Mladi radnik, prethodno osvojili Superkup. Stručni štab na čelu sa Narančićem ih odlično vodi a momci pokazuju i na treninzima i na utakmicama da su homogena ekipa. Na sve to, svakako je uticao i prethodni rad u mlađim kategorijama i u našem klubu, bivši predsednik Dragoljub Zbiljić, navijači… i sada je najvažnije nastaviti u tom ritmu.

Ponos

LAZAR Bajandić, primač Vojvodine, ocenio je da finale sa Mladim radnikom nije baš bio meč obojen visokim kvalitetom igre.

- To je karakteristično za finala a mi smo uspeli da se izborimo u sjajnoj atmosferi. Nije se to očekivalo, ali radili smo naporno svakodnevno, nadali se tome. Nismo dozvolili da nas bilo šta poremeti. Dali smo sve od sebe, ostavili srce na terenu i pobedili. Ponosni smo na uspeh- kaže Bajandić.


 

Pogledajte više