ON JE FERARIJEV ŠUMI: Lekleru šansa za titulu veliki novac i prilika da piše istoriju F1 sa "konjićem"

S. R.

26. 01. 2024. u 10:57

ŠARL Lekler nosiće kombinezon čuvenog Ferarija i u narednom periodu.

FOTO: AP

Italijanski tim potvrdio je da je  dvadesetšestogodišnji vozač iz Monaka produžio saradnju, ali nije precizirano do kada je tačno dogovreno da ostane u timu. Međutim, kako tamošnji mediji navode u pitanju je petogodišnji ugovor do 2029. godine

- Ferari sa zadovoljstvom objavljuje produženje ugovora sa Šarlom Leklerom, koji će nastaviti da vozi za italijansku ekipu u Svetskom prvenstvu Formule 1 nakon sezone 2024 - piše u saopštenju.

Monagašanin je 2019. došao u italijansku ekipu, a prošle sezone zauzeo je peto mesto u generalnom plasmanu sa 206 bodova. Lekler je u u karijeri upisao pet pobeda i 30 podijuma, dok je 23 puta imao pol poziciju.

- Verujem da najbolje tek dolazi i jedva čekam da ova sezona počne, da napredujemo i da budemo kompetitivni u svakoj trci. Moj san ostaje da osvojim titulu šampiona sveta sa Ferarijem i siguran sam da ćemo zajedno uživati u godinama koje dolaze i da učinimo naše fanove srećnim - poručio je Leker koji bi navodno trebalo da novim ugovorom zaradi oko 150 miliona evra, ali bi sa ispunjenjem odrđenih bonusa ta cifra mogla da naraste do 250 miliona.

Za Ferari titulu u konkureniciji vozača osvojio je Kimi Raikonen još davne 2007.

Nova sezona Formule 1 počinje 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pogledajte više