GRUPA PO MERI SRPSKOG PRVAKA: Novi Beograd će se za plasman na F4 Lige šampiona boriti sa Pro Rekom, Jadranom i Marseljom

S. K. 15. 12. 2023. u 21:00

DA su birali bolju četvrtfinalnu grupu u Ligi šampiona za vaterpolisti u Novom Beogradu ne bi izabrali. Prvak Srbije za odlazak na fajnal-for boriće se u grupi A sa Pro Rekom, splitskim Jadranom i Marseljom Andrije Prlainovića. U grupi B su: Barseloneta, Ferencvaroš (Dušan Mandić), Olimpijakos i Breša (Đorđe Lazić). Prve dve ekipe idu na F4, od 6. do 8. juna verovatno na Malti.

Foto arhiva VN

Novobeograđani će treću godinu zaredom odmeriti snage sa najtrofejnijom evropskom ekipom u Ligi šampiona. Ove sezone prvi put u grupnoj fazi, dok su u prethodne dve na SC "11.april" gubili u finalima. Lane je naš šampion pao posle peteraca - 16:17 (13:13 u regularnom toku), a ove je Reko dominirao - 11:14. Inače, prvo kolo je 8.i 9.marta, a šesto 14. i 15. maja.

Crvena zvezda će u osminifinala Evrokupa, 8. i 23. marta, igrati sa mađarskim BVSC-om. Klub iz Budimpešti je u grupi C eliminisao Šabac, tako da neće biti nepoznanica za crveno-bele. Četvrtfinale je 6. i 27. aprila, a F4 Evrokupa 17. i 18. maja. Trofej brani Vašaš.

Ostali parovi osminefinalae: Jug - Vašaš (trener Nikić, Ranđelović, Rašović, Dedović), Špandau - Ortiđa, Sabadelj - Turkoan (Branislav Mitrović), Panionios - Steaua, Primorje - Dinamo Tbilisi (Vapenski, Tankosić), Savona - Jadran HN, Barselona - Vuljagmeni (trener Vujasinović, Ubović).

Četvrtfinale se igra 6. i 27. aprila, a F4 17. i 18. maja.

Pogledajte više