JUNIORKE JURE SVETSKO PRVENSTVO: Mlade rukometašice se od 21. novembra u Vrnjačkoj Banji bore za odlazak na planetarni skup

Novosti online 13. 11. 2023. u 13:29

NAŠE rukometašice spremne su za kvalifikacioni turnir za odlazak na juniorsko Svetsko prvenstvo u Severnoj Makedoniji, koji će se od 21. novembra igrati u Vrnjačkoj Banji. Rivalke Srpkinjama su selekcije Hrvatske, Farskih Ostrva, Italije i Španije.

foto rukometni savez srbije

Na spisku selektorke Ljiljane Marković su: Anastasija Nedeljković, Teodora Vranić, Tatjana Činku (golmani), Sara Mitić, Nikolina Bulatović (leva krila), Dunja Radević, Anja Vujnović, Natalija Jonović (leva krila), Vladana Mitrović, Aleksandra Krezović, Tara Marinović (pivotmeni), Nevena Todorovski, Sara Radović, Aleksandra Vasić, Nora Fajfrić, Marija Konatar, Nevena Radić, Tamara Mandić, Milica Aćimović i Ana Šejić (bekovi).

- Od prvog dana od kada sam došla među ove devojke - ja verujem u njih! Pritisak ne treba da postoji, one su povratkom u elitnu diviziju svoje generacije već uradile mnogo za devojčice koje dolaze, ali znam da će dati sve od sebe da godinu krunišu plasmanom na Svetsko prvenstvo. Rukometni savez Srbije obezbedio je odlične uslove da se ovaj cilj i ostvari, ali idemo korak po korak, utakmicu, po utakmicu, zajedno, bez opterećivanja, ali sa željom koja je evidentna - kaže za sajt RSS selektorka Ljiljana Marković.

Pogledajte više