USPEH SRPSKOG SAVATEA: Davor Štefanek ugostio osvajače medalja

Novosti online 06. 11. 2023. u 22:20

REPREZENTATIVCI Srbije u savateu nakon osvojene dve medalje na Svetskim igrama borilačkih sportova bili su gosti Sportskog saveza Srbije. Ovo je najveće međunarodno takmičenje za neolimpijske borilačke sportove, poput Letnjih Olimpijskih igara.

FOTO: SSS

Srebrenu medalju za naš tim osvojila je Kristina Džolić član Savate kluba "Vojvodina" iz Novog Sada u disciplini assaut savate do 60kg, a bronzanu medalju osvojio je Marko Vidaković član Savate boks kluba "Ruma" iz Rume do 85kg u discipline combat savate. Osim njih nastupila je i Jovana Vukčević član Savate kluba "Vojvodina" Novi Sad u discipline assaut savate do 70kg, ali nažalost nije uspela da osvoji medalju. Pored osvajača medalja Kristine i Marka, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković razgovarali su sa predsednikom Savate saveza Srbije Miodragom Rakićem i trenerom Miroslavom Odžićem.

- Čestitam našim reprezentativcima na osvojenim medaljama kao i Savate savezu Srbije na kontinuiranim uspesima. Borilački sportovi u Srbiji iz godine u godinu medaljama dokazuju svoj rad i trud na treninzima i skreću pažnju javnosti na sebe. Sportski savez Srbije će uvek biti tu da podrži sport, volju i energiju koju sportisti i sportski radnici ulažu u svoj posao - istakao je predsednik SSS Štefanek. Čestitkama se pridružio i generali sekretar Goran Marinković:

- Savate je jedan od 18 borilačkih sportova članica Sportskog saveza Srbije. Uvek nam je čast i zadovoljstvo da pratimo razvoj sporta i da pomognemo onoliko koliko smo u mogućnosti. Želim Savate savezu Srbije da nastavi dobar rad i da nas još mnogo puta obraduju medaljama sa velikih takmičenja - rekao je Marinković.

Utiske sa Svetskih igara borilačkih sportova sumirao je prvi čovek savatea u Srbiji Miodrag Rakić:

- Ovo takmičenje je u Rijadu u Saudijskoj Arabiji organizovano na najvišem nivou i drago nam je da smo učestvovali na ovako velikom takmičenju, a naravno ni medalje nisu izostale. Od troje sportista, dvoje je osvojilo medalju. Treća medalja je Jovani Vukčević izmakla jer voljom žreba u prvom kolu susrela se sa svetskom prvakinjom i izgubila borbu. Kristina Džolić je bila odlična, u samom finalu protivnica joj je bila takođe svetska prvakinja. Ali možemo biti zadovoljni Kristininim srebrom i bronzom Marka Vidakovića - istakao je Rakić i osvrnuo se na 2023. godinu:

- Ostvarili smo mnogo dobrih rezultata, juniorsko svetsko prvenstvo u asua savateu završili smo sa mnogo medalja, svetsko prvenstvo u kombat savateu gde su osvojene dve zlatne medalje. Na evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 6 srebrnih i jednu bronzanu medalju - rekao je Miodrag Rakić.

- Veoma nam znači podrška Sportskog saveza Srbije i Ministarstva sporta. Saradnja sa Sportskim savezom Srbije je na izuzetnom nivou i zahvaljujem se na tome predsedniku Davoru Štefaneku i generalnom sekretaru Goranu Marinkoviću. Nadam se da ćemo i u buduće imati dobru saradnju i da ćemo nastaviti da nižemo dobre rezultate - zaključio je Rakić.

Pogledajte više