"VIDIMO KOJE SU NAM SLABE TAČKE": Selektor rukometaša Srbije se oglasio posle duela sa Slovenijom

Tanjug

05. 11. 2023. u 19:00

SELEKTOR muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je da su mu dva prijateljska meča sa Slovenijom poslužila da "jasno vidi gde su slabe tačke" njegovog tima.

FOTO: N. Paraušić

"Orlovi" su u subotu u Črnomelju poraženi od Slovenije 30:26, dok su dve selekcije ove nedelje u Kočevju odigrale nerešeno, 28:28.

- Dobar način da se završi prva nedelja priprema. Dobili smo povratne informacije o stanju ekipe. Vidimo jasno koje su nam slabe tačke, gde je najevidentniji pad koncentracije na početku i kraju poluvremena. Dobar je odgovor svaki put i rezultatsko vraćanje, ali ovo se svakako mora svesti na minimum - rekao je Đerona, preneo je zvanični sajt RSS.

Golman Srbije Vladimir Cupara pohvalio je učinak saigrača u odbrani.

- Danas je bila jedna dobra utakmica uprkos padovima u igri, ali smo se vraćali najviše zahvaljujući podizanju nivoa igre u odbrani. Imali smo i šansu za pobedu, ali falilo je i malo sreće - naveo je Cupara.

Srpski rukometaš Bogdan Radivojević izjavio je da je znao da neće biti lako sa Slovencima.

- Teška utakmica kao što smo i očekivali. Probali smo da ispoštujemo dogovor, nije uvek bilo dobro, ali smo se držali do kraja zajedno. Odbrana je sve kompaktnija, ali bi u napadu moglo biti bolje, sa mnogo manje promašaja - istakao je Radivojević.

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

Pogledajte više