„31. NOVOSADSKI MARATON“ STARTUJE 8. OKTOBRA: Završne pripreme za tradicionalnu sportsku manifestaciju

S.B.

21. 09. 2023. u 11:58

TRADICIONALNA sportska manifestacija „Novosadski maraton“, 31. po redu, biće održan 8. oktobra, poznatom, ustaljenom trasom ulica u Srpskoj Atini, a završne pripreme za smotru dugoprugaša iz celog sveta su pri kraju.

Pres služba grada

To je zaključak zajedničkog sastanka Organizacionog odbora „31. Novosadskog maratona“, gradskih službi, preduzeća i ustanova, koji je uz prisustvo sportista promotera manifestacije održan u Skupštini grada Novog Sada.

- „Novosadski maraton“ je manifestacija od posebnog značaja za Grad Novi Sad i u našem je zajedničkom interesu da sve bude dobro organizovano, kao i do sada - kaže MSc Jelena Marinković Radomirović, predsednica novosadskog parlamenta. - Do ovog momenta se prijavilo više od 400 učesnica i učesnika, prijave su u toku pa se očekuje da će taj broj biti veći. Među prijavljenima su i učesnici iz inostranstva, i to iz Ruske Federacije, Norveške, Mađarske, BiH, Hrvatske, Makedonije, Poljske, Austrije, Ukrajine, Kanade, Holandije, Kazahstana i Češke.

Pripreme za Novosadski maraton počele su pre nekoliko nedelja, a kako je rečeno na sastanku, gradske i druge službe i ustanove spremno dočekuju trku, da bi tradicionalna sportska manifestacija protekla u najboljem redu.

Novosadski maraton nalazi se i u kalendaru atletskih manifestacija Atletskog saveza Srbije i AIMS-a. Pored glavne, martonske trke na 42,195 kilometara, u programu su i trke na 10 i pet kilometara i niz propratnih sportskih sadržaja za mališane.

Pogledajte više