MOTO GP: Espargaro pobedio na VN Katalonije, Banjaja posle pada završio u bolnici

Novosti online 03. 09. 2023. u 15:55

Vozač ekipe Aprilija Rejsing Španac Aleš Espargaro pobedio je na današnjoj trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Katalonije, koja je vožena na stazi u Barseloni.

FOTO: Tanjug/AP

Espargaro je ostvario vreme od 38:56.1590 minuta. Drugo mesto osvojio je njegov timski kolega i sunarodnik Maverik Vinjales, koji je za pobednikom kasnio 0,377 sekundi. Treći je bio još jedan Španac Horhe Martin iz ekipe Prima Pramak Rejsing. On je za Espargarom zaostao 2,831 sekundu.

Espargaro je četiri kruga pre kraja obišao do tada vodećeg Vinjalesa i stigao je do treće pobede u "kraljevskoj klasi" u karijeri.

Trku su obeležili incidenti na samom početku. U prvoj krivini pala su petorica vozača. Enea Batijanini je naleteo na Žoana Zarka, a zatim pali Aleks Mareks, Fabio Di Đanantonio i Marko Beceki.

Samo nekoliko sekundi kasnije u drugoj krivini aktuelni svetski šampion Italija Frančesko Banjaja izgubio je kontrolu i pao je na stazu, a zatim je preko njegovih nogu prešao Bred Binder iz ekipe KTM.

Trka je odmah prekinuta, a Banjaja i Bastijanini sr prebačeni u medicinski centar. Banjaja je zatim prebačen u lokalnu bolnicu, a španski mediji navode da su oba vozača u svesnom stanju.

Redari su brzo očistili stazu, a trka je nastavljena posle više od 20 minuta.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Banjaja sa 260 bodova.

Naredna trka u Moto GP šampionatu biće vožena 10. septembra na stazi u Mizanu za Veliku nagradu San Marina.

BONUS VIDEO: Brz odgovor Novog Pazara, Jovanović uhvatio Zvezdinu odbranu na spavanju

Pogledajte više