SPORT ŽIVI U ARILJU: Mali Maksim sve iznenadio

Novosti online 16. 07. 2023. u 21:20

Iz Arilja nastavljaju da stižu lepe sportske vesti. Održana su dva velika atletska skupa, a fudbalski veterani Crvene zvezde odigrali su meč protiv vršnjaka iz domaće Budućnosti.

STC Arilje

Preko 300 učesnika imala je Kolor ran trka na sedam kilometara, koja se održala drugu godinu za redom i ona će sigurno postati tradicionalna. Imala je međunarodni karakter i kategorije seniori i mlađi. Ruskinja Elena Sokolova u konkurenciji seniorki stigla je do zlatne medalje, a sve je iznenadio Maksim Ičelić. Ovaj talentovani košarkaš KK Klik, iako jerođen tek 2012. on je u trci mladih ispod 18 godina, na sedam kilometara bio prvi. Učesnike je pozdravio predsednik opštine Predrag Maslar, koji je takođe nastupio na trci.

Sportsko udruženje S Džim pokazalo je da je odličan organizator i bilo je lepo sarađivati sa njima. Trke imaju posebnu draž, jer su rekreativnog tipa i svako se može prijaviti. Učesnici se tokom trke, od strane volontera polivaju raznim bojama, organskog porekla, koje se koriste u ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom. Bravo za sve učesnike - istakao je Saša Luković, direktor Sportsko turističkog centra Arilje.

Kolor ran trka poredak:  Ispod 18 godina: Devojčice: 1. Tamara Nenadić, Arilje, 2. Srna Babić, Lajkovac, 3. Jana Jovanović, Arilje. Dečaci: 1. Maksim Ičelić, Arilje, 2. Pavle Segenj, Beograd, 3. Aleksa Nenadić, Arilje. Seniori: žene: 1. Elena Sokolova, Rusija, 2. Jelena Paunović Čačak, 3. Natalija Ilić Beograd. Muškarci: 1. Obrad Babić, Lajkovac, 2. Nikola Veljović, Gornji Milanovac, 3. Stefan Raičević, Čačak.

STC Arilje

Pod pokroviteljstvom opštine Arilje, a u organizaciji Sportskog saveza Arilja i STC Arilje održan je javni trening na gradskom Trgu partizana. Projekat već sedmu godinu zaredom porodično okuplja građane, na zajedničkom treningu. Najmlađi se takmiče u igrama bez granica, dok odrasli vežbaju na javnom treningu. Svi zajedno su aktivni, što je primarni cilj projekta “Aktivnija Srbija”.

- Sve je veća potreba da se podigne svest o uticaju redovne fizičke aktivnosti na kvalitetan i zdrav život. Poznato nam je da na zdravlje utiče veliki broj različitih faktora: fizičkih, emocionalnih, unutrašnjih i spoljašnjih. Na neke faktore, nažalost, ne možemo da utičemo ma koliko god se trudili, kao što su genetika ili trenutna starost, ali postoje faktori koji su u značajnoj meri pod našom kontrolom. Tu pre svega, akcenat stavljamo na tri stavke, koje su vodeći uzroci hroničnih bolesti u današnjem svetu. To su nepravilna ishrana, nezdravi životni stil u koji spade preterano konzumiranje alkohola, pušenje i neredovan san, kao i fizička ne aktivnost. Podržavamo projekat Aktivnija Srbija, jer smatramo da je prevencija ključ uspeha u sprečavanju sve većeg oboljevanja našeg stanovništva – poručio je Saša Luković predsednik Sportskog saveza Opštine Arilje i direktor STC Arilje.

Sportsko edukativni projekat „Aktivnija Srbija“ koje podržavaju Ministarstvo  sporta, Ministarstva zaštite životne sredine i Sportski savez Srbije, ima za cilj promovisanje kulture zdravlja, edukaciju građana Srbije, podsticanje na aktivnost i razmenu iskustava, podižući svest o važnosti zdravog i aktivnog života, a nastojeći, istovremeno menjati negativne trendove koji nas čine sve nezdravijom i gojaznijom nacijom. To su prepoznale sve generacije i priključile se ovoj akciji.

Ove godine Aktivnija Srbija sprovodi svoj karavan pod sloganom “Snaga porodice”, jer najveća životna snaga svakog pojedinca i polazi iz porodice.

Pogledajte više