EVROPSKU KRUNU I DALJE SANJAJU: Starteg Novog Beograda Živko Gocić ponosan na vaterpoliste i žali zbog poraza od Pro Reka

S. Krstović - S.Rajić

04. 06. 2023. u 16:12

NOVOM Beogradu kao da nije suđeno da postane prvak Evrope. Naš najbolji klub je još jednom izvanredno organizovao F8 Lige šampiona, ali vaterpolisti nisu uspeli da to krunišu osvajanjem trofeja. I ove godine, kao i prošle, na put im je stao moćni Pro Reko. Lane je Fortuna pomilovalo Italijane, ove su dokazali da su u ovom trenutku najbolji na Starom kontinentu.

FOTO: M. Vukadinović

Mada su Ivović i društvo već u prvoj četvrtini stekli velikih 4:1, čini se da je u finalu presudila druga četvrtina, u kojoj se puleni Živka Gocića nisu snašli kada su imali četiri minuta igrača više zbog isključenja Enčenge bez prava zamene. Čak je u tim trenucima Reko uvećao prednost. Pokušao je domaćin kasnije da uhvati priključak, ali je na kraju na semaforu stajalo 11:14.

- U tim trenucima bili smo nervozni, nismo znali na pravi način da odreagujemo na tu sitauciju, primili dva gola. S druge strane, to je naš sport, čudan, uvek se tada menja kriterijum suđenja u odnosu na ekipu koja je zaradila brutaliti. Nismo odreagovali na pravi način, to nas je izbacilo iz ritma. Mada se od početka videlo da nam treba bolja igra u odbrani, primali smo lake golove. Trebalo nam je recimo da na minus dva da vežemo tri dobre odbrane, da smanjimo prednost da bi ostali u meču. To nam je uvek ispadalo iz ruke, nismo uspeli, tako da je Reko od početka kontrolisao igru - razočaran je strateg Novog Beograda Živko Gocić.

Atmosfera na bazenu je bila fenomenalna. Pune tribine su disale sa igračima Novog Beograda...

- Možda je to bio dvosekli mač. Ne mogu ništa da zamerim momcima, imali su ogromnu želju. Ali nekad se zbog toga postaje nervozan, što nas je često sputavalo. Imao sam drugi film u glavi, probali smo da reagujemo na razne načine, nije uspevalo - naglašava Gocić.

Legenda našeg vaterpola ponosan je što je klub organizovao završni turnir na vrhunskom nivou. Drago mu je što je i publika imala šta da vidi, kao i da prava analiza tek sledi.

Ipak, domaćin je dobio utešno priznanje: Alvaro Granados je bio proglašen za MVP turnira.

- Ponosan sam na ekipu. Ovakav ishod utakmice nije prikazao realno stanje stvari, kakva smo ekipa i na kojem nivou možemo da igramo. Prikazali smo neverovatan vaterpolo u prethodna tri susreta - sumira utiske Španac.

Neumorna haubica "vukova", vukla je ekipu i sa ukupno 11 golova na fajnal-ejtu zasluženo odnela nagradu za najboljeg igrača.

- Naravno, voleo da sam šampion, zajedno sa MVP nagradom, čak bih i menjao priznanje za pehar. Nažalost, takav je sport, nekad pobedimo, nekad izgubimo. Moramo da budemo zadovoljni na kraju. Atmosfera je bila fenomenalna, bez obzira na ishod i što smo tužni, bilo je sjajno igrati pred punim tribinama, uvek ću po tome pamtiti ovu utakmicu - pohvalio je navijače Granados.

Na kraju, kada podvuče crtu u svojoj prvoj sezoni u ekipi Novog Beograda, optimistično gleda u budućnost.

- Postojali su neki teški momenti tokom sezone, ali smo ostali ujedinjeni kao tim. Ovo bi trebalo da označi samo početak još bolje priče u budućnosti. Nadam se da naredne sezone možemo da odemo korak dalje - konstatuje Granados.

Duško Pijetlović je, kao i svi igrači, čestitao Pro Reku na tituli.

- Malo smo kasno počeli da igramo, nije bilo stabilnosti. Ali, i kada smo se smirili, kada smo počeli da ih lomimo, kada se videlo da nemaju ideju, primali smo golove sa velike daljine. Ekipa i momci su dali sve od sebe, ponosan sam na sve, igrali su sjajno, ali na našu žalost očigledno nam nije bilo suđeno - priznaje magični centar.

PIJETLOVIĆ: SEZONA USPONA I PADOVA

DUŠKO Pijetlović je primetio da je turnir sjajno organizovan, a da je ekipa "mogla malo ranije da se probudi u ovoj sezoni":

- Počeli smo tek od F8 da igramo na nekom našem nivou. A do ovog turnira imali smo ogromne uspone i padove, od očaja do sjaja, izgubili smo od Zvezde u finalu Kupa Srbije, od Juga u polufinalu F4 Regionalne lige ... Da smo ranije uključili motore, da smo ranije počeli da igramo stabilnije sigurno bi bilo mnogo drugačije, naročito u ovoj, finalnoj utakmici. Imali bismo stabilnost i ne bi primili 14 golova, što je previše.

ZVEZDA MORA U KVALIFIKACIJE

DA je Novi Beograd pokorio Evropu, u Ligu šampiona direktno bi se plasirala i Crvena zvezda. Ovako crveno-beli će, kao i Radnički, morati u kvalifikacijama da pokušaju da izbore mesto među 16 najboljih.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

Pogledajte više