SVAKA UTAKMICA PRESUDNA: Vuk Todorović veruje da će odbojkaši napredovati i ostvariti željene rezultate

S. K. 31. 05. 2023. u 13:18

VUK Todorović zajedno sa Aleksom Batakom dirigovaće igrom odbojkaša u Ligi nacija. Nekadašnji dizač Vojvodine je posle dve sezone u ljubljanskom VCH voleju prešao u poljski Čarni Radon. Ali dok ne zaigra za novi klub, očekuju ga izazovi na međunarodnoj sceni.

ossrb

- Ne bih govorio o tome ko će biti prvi, a ko drugi tehničar, o tome odlučuje selektor Igor Kolaković. Tu sam da se trudim na svakom treningu, da dam maksimum za ekipu i za sebe, pa ćemo da vidimo kako će da bude kada krene takmičenje - ističe Vuk Todorović.

Reprezentaciju ove godine osim Lige nacija očekuje EP i kvalifikacioni turnir u Japanu za Olimpijske igre u Parizu.

- Ovo leto će biti jako dugo i teško. Bićemo na okupu skoro pet i po meseci, što nije nimalo lako. Na nama je da damo maksimum i da na svakom narednom takmičenju napredujemo. Nadamo se da ćemo uspeti da napravimo dobar rezultat - naglašava Todorović.

Od početka je jasno da je prvi cilj da se izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu. Prva šansa je turnir u Japanu, a druga svetska rang-lista. Zato Srbi moraju da poprave plasman, trenutno su 11, zbog čega je svaka utakmica u Ligi nacija važna.

- Kao i uvek, u svaku utakmicu ući ćemo da pobedimo. Trudićemo se, daćemo sve od sebe, pružićemo naš maksimum i videćemo za šta će to da bude dovoljno. Trudićemo se da u Ligi nacija rastemo iz utakmice u utakmicu, da napredujemo kao ekipa. Zbog novog načina bodovanja motiv i odgovornost biće još veća, jer znamo da svaka pobeda može da nas približi Parizu - kaže Todorović.

Svestan je da se i od njega sada očekuje više:

- Možda se sada uloga menja za mene. Nadam se da ću svaku šansu da iskoristim, da ću napredovati, kao i da ćemo kao ekipa igrati dobro. U reprezentaciji sam od 2019, nadam se da ćemo se uigrati, da ćemo pronaći taj kontinuitet. Verujemo u to što radimo i nadam se da će nam to na kraju doneti rezultat.

POLjSKA PRAVI IZBOR

- IMAO sam dve lepe sezone u Ljubljani. Osvojili smo dve duple krune u Sloveniji. Prešao sam u Čarni Radon. Igraću u poljskoj ligi, koja je po meni najbolja u Evropi. Za mene je to korak dalje, prilika da vidim na kom sa nivou, mislim da sam povukao dobar potez za nastavak karijere - kaže Todorović.

Pogledajte više