VRATIO SE CUPARA: Selektor Toni Đerona pozvao najbolje rukometaše za duele sa Finskom i Slovačkom

S. K. 18. 04. 2023. u 11:03

JOŠ samo jedan bod deli rukometaše od plasmana na EP od 10. do 28. januara 2024. u Nemačkoj. "Orlovi" u grupi 2 kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta 27. aprila u Vantu igraju sa Finskom, a tri dana kasnije u Novom Sadu sa Slovačkom. I pored toga što su apsolutni favoriti, Nemanja Ilić i drugovi nijednog trenutka neće potceniti rivale.

FOTO: Instagram

Zato selktor Toni Đerona računa na najbolje igrače za poslednja dva duela u kvalifikacijama. U tim se vraća golman Vladimir Cupara, koji se oporavio od povrede, ali ne i desni bek Jovica Nikolić, koji se leči.

Na spisku su: Vladimir Cupara, Dejan Milosavljev (golmani), Nemanja i Vanja Ilić (leva krila), Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić (desna krila), Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan (pivotmeni), Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Stefan Dodić, Nikola Zečević, Miloš Orbović i Predrag Vejin (bekovi).

Sa selekcijom će vežbati i golman Milan Bomaštar i desno krilo Uroš Kojadinović.

Kao i u prethodnim prilikama dan ranije sa stručnim štabom će vežbati i članovi razvojnog tima: Andrej Trnavac, Dimitrije Jelić, Miloš Grozdanić, Marko Srdanović, Danilo Radović, Milan Jovanović, Milan Pušica, Nikola Zečević, Mirko Đurović, Veljko Popović, Nikola Ivanović, Ognjen Karlaš, Milan Milić, Uroš Kojadinović, Mateja Dodić, Uroš Pavlović, Luka Rogan, Marko Jevtić, Stefan Petrić i Nikola Perić.

TAVELA: Norveška 6, Srbija 6, Slovačka 2, Finska 2 boda.

Pogledajte više