ŠIFRIN OSTALA BEZ ZLATA: Brinjone svetska šampionka u kombinaciji (FOTO)

Novosti online 06. 02. 2023. u 18:27

SVETSKO prvenstvo u skijanju počelo je iznenađenjem.

FOTZO: Tanjug/AP

Najbolja skijašica današnjice Mikejla Šifrin nije uspela da odbrani zlatnu medalju u superkombinaciji, pošto je promašila jednu od poslednjih kapija pred ciljem u slalomskoj trci.

FOTZO: Tanjug/AP

Previše je rizikovala pošto je posle Super-džija zaostala gotovo sekundu za vodećom Italijankom Federikom Brinjone koja je na kraju i uzela zlato.

Italijanka je Superveleslalomsku trku završila u vremenu 1:10,28, a u slalomu je brža od nje bila Vendi Holdner. Švajcarkinja, svetska šampionka u ovoj disciplini iz 2017. i 2019. je posle prve trke zaostajala 1,66 sekundi, a nadoknadila je samo četiri stota dela.

Bronza je pripala Austrijanki Rikardi Haser kojoj je ovo prva medalja u karijeri, dok je olimpijska šampionka iz Pekinga Mišela Gizin zauzela šestu poziciju.

Mekejla Šifrin tako ostaje na 11 medalja (šest zlatnih) sa svetskih prvenstava, a priliku da popravi bilans imaće u sredu kada se u MAribelu vozi Super-dži. Šifrin je u Kortini d' Ampeco pre dve godine bila bronzana u ovoj disciplini, a ima zlato iz Area 2019. godine.

Svetsko prvenstvo, čiji domaćini su francuski ski-centri Kurševel i MEribel, nastavlja se sutra muškom superkombinacijom koja se vozi u Kurševelu. 

Pogledajte više