RUSIJA TUGUJE: Jednom od njenih najslavnijih sportista lekari, izgleda, moraju da odseku nogu

Novosti online 06. 02. 2023. u 18:38

RUSIJA ovih dana ima preče stvari od sporta, rat u Ukrajini je najveći razlog tome, ali i sportske vesti umeju da potresu rusku javnost.

FOTO: Tanjug/AP

Jednu takvu javila je tamošnja novinska agencija RIA Novosti.


Naime, nakon što je 10. januara objavila da je jedan od najpoznatijih ruskih umetničkih klizača, Roman Kostomarov, završio u bolnici, te da je "zbog pneumonije na odeljenju intenzivne nege", danas, gotovo mesec dana kasnije, nastavak te priče glasio je ovako:


"Olimpijski šampion iz 2006. u plesu na ledu, Roman Kostomarov, možda ostane bez dela noge jer će lekari izgleda morati da pribegnu amputaciji zbog gangrene, otkrio je za RIA Novosti naš izvor koji je upoznat sa situacijom".

Roman Sergejevič Kostomarov, rođen 8. februara 1977, ne samo da je bio olmpijski šampion, već je dvaput bio i prvak sveta, a u tri navrata šampion Evrope. Spada u "zaslužne sportiste Rusije", a proslavio se nastupima sa Tatjanom Navkoj, dok su mu partnerke još bile i Jekaterina Davidova i Ana Simjonovič. 

Evropsko prvenstvo u umetničkom klizanju 2023. - rezultati

U odsustvu takmičara i takmičarki iz Rusije, kojima je bilo zabranjeno da nastupe na ovogodišnjem, nedavno okončanom šampionatu Evrope u umetničkom klizanju, zlatne medalje su osvojili: u muškoj konkurenciji Adam Siao Him Fa (Francuska), u ženskoj Anastasija Gubanova (Gruzija), dok su Italijani osvojili najsjajnija odličja i u nadmetanju plesnih parova (Šarlen Ginjar/Marko Fabri) i kod sportskih parova (Sara Kontri / Nikoli Maći).

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

Pogledajte više