RADNIČKI SE OŠTRI ZA OLIMPIJAKOS: Kragujevčani uoči ispita u Ligi šampiona u Valjevu nadigrali Valis sa 12:9

S. K. 04. 02. 2023. u 13:44

ŠUMADINCI su preboleli poraz u polufinalu Kupa Srbije od vaterpolista Crvene zvezde. Igrači Radničkog su na startu lige za plasman od 1. do 6. mesta Superlige Srbije u Valjevu opravdali ulogu favorita protiv Valisa - 12:9 (4:1, 2:1, 3:2, 3:5). Puleni Uroša Stevanovića u utorak (17.30) u sedmom kolu grupe A Lige šampiona u Atini očekuje duela sa Olimpijakosom.

Lazar Dobožanbov foto: VK Radnički

- U Valjevu smo kontrolisali utakmicu sve vreme. Uostalom jači smo i kvalitetniji sastav. Međutim, Valjevci se nisu predavali, borili su se sve vreme, na kraju su uspeli i da ublaže poraz - ističe golman Radničkog Lazar Dobožanov.

Kragujevčani su od početka dominirali, sredinom treće četvrtine vodili i sa 9:2, ali su uporani Valjevci serijom 5:0 uspeli da se primaknu na 9:7. To je primorali goste da pojačaju ritam i ponovo se odlepe - 11:7. Šumadinci već polako kuju taktiku za Olimpijakos, koji predvode Filip Filipović i trener Igor Milanović.

- O Olimpijakosu ne bi trebalo trošiti reči, jer su jedna od najjačih ekipa u Ligi šampiona. Daćemo sve od sebe, ne idemo sa belom zastavom, uostalom prošle godine smo ih pobedili u Kragujevcu. Jasno je da su oni favoriti, naročito na svom bazenu, ali niko nije nepobediv, pa ni oni. Pružićemo svoj maksimum i nadamo se da smo kadri da napravimo iznenađenje - podvlači Dobožanov.

NE ODUSTAJEMO OD PLANOVA

- USPELI smo da se oporavimo posle eliminacije u Kupu i oproštaju od trofeja. Sigurno je da nisu splasnule naše ambicije, učinićemo sve da što više uradimo ove sezone. U februaru i početkom marta nas očekuju važne utakmice, naročito je bitna sa splitskim Jadranom - naglašava Dobožanov.

Pogledajte više