TONI ĐERONA SAOPŠTIO KATASTROFALNE VESTI: Srbija će u nastavku Svetskog prvenstva biti i te kako oslabljena

Novosti online 15. 01. 2023. u 21:23

RUKOMETNA reprezentacija Srbije nesrećno je jednim golom razlike poražena u drugom meču grupe E Svetskog prvenstva u Poljskoj. Nakon emotivno i fizički iscrpljujućeg meča, novinarima se obratio i selektor naše nacionalne selekcije, Toni Đerona. On je otkrio da "orlovi" ostaju bez jednog od ključnih članova svog jata.

FOTO: EPA

- Pre svega čestitke igračima i stručnom štabu Nemačke na pobedi. Bolno je izgubiti ovakvu utakmicu, ali moramo biti realni prema sebi. Drago mi je što smo uspevali da se vratimo iz zaostatka, naročito u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli da preokrenemo. Uz sve to, ostali smo i bez Vejina, važnog igrača u rosteru, koji neće moći da igra u nastavku prvenstva zbog povrede - izjavio je Đerona. 

Podsetimo, Vejin je danas u suzama napustio parket u poljskim Katovicama, odmah svestan da je ovaj šampionat za njega završen. 

Najbolji strelac u timu Srbije bio je Lazar Kukić sa sedam postignutih golova, sledila su ga krila, Nemanja Ilić i Bogdan Radivojević sa po pet pogodaka. 

- Utakmica je bila veoma teška, naročito fizički. Borili smo se svih 60 minuta, ali to nažalost nije bilo dovoljno da dođemo do pozitivnog rezultata. Iako smo imali svoje šanse, nismo uspeli da ih iskoristimo i Nemačka je zasluženo pobedila - poručio je Kukić. 

BONUS VIDEO: INTERVJU TONI ĐERONA - Zašto ga je oduševio timski duh igrača

Pogledajte više