ČESTITAO DAN REPUBLIKE SRPSKE, PA PROŽIVLJAVA "PAKAO": Mladi sportista ne sme na trening, dobija pretnje smrću, gaze mu dres...

Novosti online 10. 01. 2023. u 21:47

MILOŠ ČEKIĆ, mladi član bosanskog rukometnog kluba Iskra Bugojno proživljava "pakao", samo dan nakon što je putem društvene mreže Instagram čestitao dan Republike srpske, 9. januar.

Foto: P. Krstović

Navijači i simpatizeri ovog kluba čak su putem duštvenih mreža objavili fotografije 'gaženja' dresa Čekića koji su postavili ispred vrata, a potom su pozvali i upravu kluba da odmah raskine saradnju sa pomenutim igračem. Stizale su žestoke uvrede na račun mladog rukometaša, a reči se nisu birale.

O svemu se oglasio i predsednik RK Iskra, doktor Ejub Zukić koji je za portal "SportSport.ba" rekao i da se momak, uplašen za svoju bezbednost, danas nije pojavio na treningu tima. 

- Za sutra smo zakazali vanrednu sednicu Upravnog odbora i klub neće imati komentar pre sutrašnjeg dana. Sve što kažem, kažem u svoje ime. Mi, naravno, osuđujemo svaki vid nacionalnog ispada, ali mislim da se ovo malo preuveličalo. On je mlad momak, ne zna ni šta to znači, ni koga to vređa - započeo je Zukić.

On je već obavio razgovor u četiri oka sa rukometašem i izneo je njegove reči,  odnosno 'opravdanje'.

- On je kazao da mu je to uradila devojka. On nikada ovde nije imao incident, to nas je iznenadilo. Voli da priča, ume da bude konfliktan, ali sve u granicama. On je kvalitetan igrač, treba nam, lako ga je suspendovati, to je najmanji problem. On mora da poštuje i uvažava druge, mi imamo u klubu i Bošnjaka i Hrvata. Ja sam ozbiljan čovek, napravio sam nešto što niko nije napravio u državi. Ujedinio sam Gornji Vakuf i Uskoplje. On mi je rekao da će uputiti izvinjenje, ali da će se vratiti kući. Dete je - rekao je Ejub Zukić.

Potom je ukazao koliko je situacija ozbiljna:

- Tražio je ispisnicu, ali sa nama ima i ugovor tri godine. Klub će imati stav, to je jasno. Momci sada treniraju, ja sam u klubu, a on nije došao na trening. Meni je rekao da ga je strah i da zato nije došao. Dobio je i pretnje, čak i da će ga ubiti, ali to su gluposti. On je odrastao bez oca, dete je, rekao sam mu 'sine, što ti to, bolan, treba?'. Stav ljudi u klubu je da je to nedopustivo, ne znam kakav će biti krajnji stav prema njemu. U klubu su ozbiljni ljudi, videćemo sutra, kada se čujemo predveče znaćemo sve - priča Zukić.

Reči hvale ima za igračke kvalitete mladog rukometaša.

- On je bio na vratima reprezentacije. Šteta je izgubiti takvog momka, ali svakako da ga je potrebno edukovati. Ne znam kakav će biti stav, sutra ćemo odlučiti. U Bugojnu naravno svi to osuđuju, ovde svi mogu da igraju, ali svi moraju i da paze na neke stvari. Sa druge strane mi ga je žao. On je nama jako bitan igrač, a u BiH će ga svuda sada dočekati na neki drugi način, to je jasno svakome. Jedina nada mu je da ode negde u inostranstvo. Nema osobe u Bugojnu koja će podržati to što je uradio, to čvrsto osuđujemo. Ne znam kakav ćemo stav zauzeti. Neka mi neko evo kaže u BiH, nisam pametan - zaključio je Zukić.

BONUS VIDEO: ANKETA: Pitali smo Beograđane da li Dragan Stojković treba da ostane selektor?

Pogledajte više