VELIKI USPEH ZA SRBINA: Lazar Kostić osvojio bronzanu medalju na svetskom prvenstvu

Novosti online 07. 12. 2022. u 12:15

U DALEKOM Portoriku na Svetskom prvenstvu u bilijaru šesnaestogodišnji Lazar Kostić osvojio je bronzanu medalju, prvo svetsko odličje za Srbiju. Po povratku u Srbiju Lazar je sa sekretarom Srpske bilijar asocijacije Pavlom Klanščekom bio gost predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića.

FOTO: Privatna arhiva

Lazar je sumirao utiske sa ovogodišnjih takmičenja:

- U julu mesecu sam osvojio titulu evropskog šampiona, koja mi je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo. Tako sam u novembru otputovao u Portoriko, turnir je trajao četiri dana, a ja sam uspeo da osvojim treće mesto. Krivo mi je što sam zbog pada koncentracije izgubio od takmičara iz Estonije u polufinalu. Zlato sa Evropskog i bronza sa Svetskog prvenstva su ostvarenje mojih snova - rekao je Lazar i ispričao nam da je ovaj sport upoznao zahvaljujući ocu, a talenat je pre šest godina prepoznao njegov trener Ljubiša Vranešević. Od tada Lazar trenira dva puta dnevno, a sem sati provedenih za bilijarskim stolom, radi i na kondiciji koja je veoma bitna u ovom sportu. Ne zapostavlja školu, odličan je učenik druge godine Užičke gimnazije.

FOTO: SSS

Sekretar Srpske bilijar asocijacije Pavle Klanšček istakao je da je osvajanje prve svetske medalje za srpski bilijar ogroman uspeh, kao kruna višegodišnjeg rada i truda.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek čestitao je mladom Lazaru:

- Ogroman uspeh za mladog takmičara. Želim mu da nastavi vredno da trenira, strpljivo uči i stiče iskustvo, pa verujem da ćemo se i sledeće godine ponositi medaljama koje osvaja zajedno sa svojim drugovima iz reprezentacije za bilijar u Srbiji. Sportski savez Srbije će se truditi da pomogne i podrži reperezentativce ka njihovim uspesima - rekao je Štefanek.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pridružio se čestitkama i poželeo sreću Lazaru i Srpskoj bilijar asocijaciji.

Do kraja 2022. godine takmičarima predstoji Prvenstvo Srbije, dok će se u 2023. godini boriti za titule na Balkanskom, Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Pogledajte više