PLUS OSAM ZA SIGURAN PROLAZ: Presudan meč za rukometašice na Evropskom prvenstvu

S. K.

08. 11. 2022. u 09:00

TEŠKU, besanu noć imale su rukometašice posle blamaže protiv Danske (21:34). Ali, Srpkinje su svesne da moraju da se priberu, da dođu sebi i da večeras (18.00) u poslednjem kolu grupe B u Celju protiv Slovenije pokažu da nisu zalutale na Evropsko prvenstvo.

FOTO: Jozo Čabraja

Naše dame znaju da ih u ovom trenutku samo dva puta vode do druge runde: u prvom slučaju bilo kakva pobeda ako Danska ne izgubi od Švedske, a u drugom plus osam ukoliko Šveđanke ostvare treći uzastopni trijumf. Sve ostalo znači da se sutra vraćaju kući.

- Nismo mogle da spavamo posle poraza od Danske. Ali, trudimo se da se spremimo za Slovenke. I dalje nas krasi zajedništvo, atmosfera je, kao i na početku priprema, super, tako da se nadam da ćemo uspeti da "ohladimo glave" i da se pripremimo za meč odluke. Najvažnije je da uradimo ono što je do nas, da probamo da pobedimo Sloveniju i da čekamo ishod meča Švedska - Danska. Slovenke su u prednosti zbog domaćeg terena, ali se nadam da ćemo ih i ovog puta savladati - kaže za sajt RSS bek Anđela Janjušević.

Krilo Ana Kojić priznaje da se još nije oporavila od duela sa Dankinjama:

- U šoku sam. Bila je to moja najteža utakmica u karijeri. Idemo dalje, profesionalci smo, sportisti, nemamo puno vremena da žalimo, želimo da verujemo da će na kraju ispasti dobro. Da dođemo sebi i da mislimo samo o Sloveniji. Ipak je to meč koji može da promeni sve. Nadam se da nam neće trebati tih osam golova razlike. I dok mislimo da su iza nas najteže utakmice, ova će biti još teža, jer ćemo se sa domaćinom boriti za drugu fazu. Probaćemo da se podignemo, da vidimo gde grešimo, jer nam nije funkcionisao ni napad, ni odbrana.

Priznaje Kojićeva da ih je u prvom kolu i šokirala pobede Slovenije nad Danskom. U tom meču su bile izvanredne, ali i očajne protiv Švedske (22:33).

- Moramo da obratimo pažnju na Anu Gros, ali ne smemo nikako da zanemarimo ni ostale devojke. One igraju odlično u odbrani. Moramo da budemo strpljive u napadu, da ne grešimo, da akcije budu izgrađene - podvlači Kojićeva. 

BREGAR: DA POKAŽEMO LEPŠE LICE

SELEKTORU Urošu Bregaru večeras neće biti prvi put da vodi Srbiju protiv svoje Slovenije, za koju igra i njegova supruga Tamara Mavras. Prošle godine na SP u Španiji slavile su Srpkinje:

- Naš najveći problem je organizacija napada. Sve je palo na pleća Kristine Liščević, tako da moramo da pronađemo rešenje da joj pomognemo. Neće biti lako što igramo u Celju, jer su Slovenke veoma motivisane. Biće jako teško, ali mi moramo da igramo bolje nego do sada, da na poslednjoj utakmici u grupi pokažemo naše drugo lice.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više