ZVEZDA NA KORAK OD EVROPSKE ELITE: Crveno-bele odbojkašice "overevaju" Ligu šampiona

S. K. 07. 11. 2022. u 22:51

ODBOJKAŠICE Crvene zvezde su na korak od Lige šampiona. Crveno-bele sutra (20.00) u revanš meču drugog kola kvalifikacija dočekuju Kalcit, koji su pre sedam dana u Kamniku savladale sa 3:1. Beograđanke svaka pobede i poraz od 3:2 vodi u elitu, gde bi igrale u grupi C sa Vakifbankom, Novarom i Potsdamom.

FOTO: Tanjug

- Atmosfera u ekipi je dobra i svi sa nestrpljenjem čekamo revanš utakmicu. Očekuje nas zahtevan meč sa Kalcitom, pre svega misli na fizički deo, ali i psihički. Tačno je, da smo u Sloveniji napravili povoljan rezultat, međutim ovo je nova utakmica, novi izazov - rekao je Ratko Pavličević, trener Crvene zvezde.

Strateg crveno-belih je pred revanš jasan:

- Uvek idemo na pobedu i samo razmišljamo u tom pravcu, a opet za to će nam trebati dosta strpljenja. Kalcit ima dobar tim, pokazao se kao tvrd i ozbiljan protivnik. Iza nas je dosta teških utakmica, putovanja, ali se oporavljamo. Iskreno se nadam da ćemo to sve "skockati" kako treba i da ćemo na kraju slaviti.

U slučaju da Slovenke pobede sa 3:0 ili 3:1 igraće se zlatni set do 15 poena. Poražena ekipa iz dvomeča sastaće se u trećem krugu kvalifikacija sa slabijim iz dvomeča Vašaš - Tenerife. Mađarice su u prvom meču pobedile sa 3:0.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pogledajte više