ŽELIMO DA POTOPIMO RADNIČKI: Vaterpolisti Novog Beograda se nadaju da će u sredu u derbiju drugog kola savladati Kragujevčane

S. K. 17. 10. 2022. u 14:59

NOVA sezona - novi sudar vaterpolista Novog Beograda i Radničkog. Već u drugom kolu Superlige aktuelni šampion u sredu (20.00) će na svom bazenu ugostiti najljućeg rivala. Prošle godine odmerili su snage devet puta i Mandić i drugovi slavili su u sedam mečeva.

Foto arhiva VN

- Već u drugom kolu nam dolazi veoma bitna utakmica i vrlo jak protivnik. Opšti je utisak da je malo rano za jednu takvu utakmicu. Ali šta je tu je, kako je nama, tako je i Radničkom. Nismo imali mnogo vremena za velike pripreme, ni na fizičkom ni na taktičkom planu. Ono što sam siguran je da ćemo dati naš maksimum u ovom trenutku. Ako bude bilo tako, mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Naša ambicija je da pobedimo Radnički, ali to neće biti nimalo lako s obzirom na to da su njihovi kvalitet svima poznati. To je ekipa koja dugi niz godina radi zajedno. Njihova igra je prepoznatljiva, a trener Uroš Stevanović je jedan od najboljih u Evropi. Nadam se da će biti lepa utakmica i velika prilika za sve ljubitelje vaterpola da vide ono najbolje što Srbija ima - istakao je strateg Novog Beograda Živko Gocić.

Posle duže pauze u tim se vratio Nikola Jakšić, koji zbog povrede nije igrao za reprezentaciju Srbije na EP:

- Lakat je sada dobro, nemam problema. Mislim da će sve biti kako treba, jer je povreda uspešno sanirana. Što se Radničkog tiče, dobro ga poznajemo i među nama nema tajni.

Pogledajte više