PRVI PUT U KLUPSKOJ ISTORIJI CRNO-BELIH: Odbojkaši Partizana osvojili Superkup Srbije

Novosti online 11. 10. 2022. u 21:45

ODBOJKAŠI Partizana osvojili su Superkup Srbije, pošto su večeras u Novom Sadu pobedili ekipu Vojvodine 3:1, po setovima 21:25, 25:22, 25:22, 25:22.

FOTO: OSS

Ovo je Partizanu prvi trofej Superkupa u istoriji kluba, a ujedno i prva titula u novoj sezoni. Novosađani su četiri puta u istoriji osvajali Superkup Srbije.

Partizan je prošle sezone osvojio Kup Srbije, dok je Vojvodina bila šampion.

U izuzetno borbenoj i uzbudljivoj utakmici, prepunoj preokreta, tenzije i obostrane želje za trijumfom Partizan je nadigrao Vojvodinu, koja je takođe imala svoje šanse za pobedu. Ipak, crno–beli su u završnicama setova bili smireniji i precizniji, što im je donelo prvi trofej u ovom nadmetanju,

FOTO: OSS

Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je Miliji Mrdaku, kapitenu Partizana, pehar namenjen pobedniku Superkupa Srbije.

Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS, i Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS, predali su zlatne medalje odbojkašima Partizana.

FOTO: OSS

Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predao je Andriji Vilimanoviću, kapitenu Vojvodine, trofej namenjen poraženoj ekipi, a Dejan Bojović, sportski direktor OSS, i Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB, predali su srebrne medalje odbojkašima Vojvodine.

U konkurenciji odbojkaša odigrano je 12 mečeva u Superkupu Srbije. Crvena zvezda je osvojila pet trofeja, Vojvodina četiri, Novi Pazar dva, a Partizan jedan.

Bonus video: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pogledajte više