NIJE MOGLO TEŽE: Srpske odbojkašice saznale rivala u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Tanjug 08. 10. 2022. u 22:55

ŽENSKA odbojkaška rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće u četvrtfinalu 19. šampionata planete 2022. protiv Poljske - u Poljskoj.

FOTO: M. Vukadinović

To je epilog utakmica poslednjeg, 4. kola F grupe u kojima je Kanada pobedila Dominikansku Republiku sa 3:2 (18:25, 25:23, 25:17, 25:27, 15:7), a Poljska Nemačku sa 3:2 (26:24, 20:25, 25:18, 26:28, 15:10). Srbija će četvrtfinalni meč odigrati u utorak, 11. oktobra u Gljivicama, a termin će naknadno biti određen (17.30 ili 20.30).

U drugom četvrtfinalu u Gljivicama će igrati SAD – Turska.

"Mi ne kalkulišemo"

Dok se još nije znalo s kim će naše odbojkašice igrati u četvrtfinalu, reprezentativka Tijana Bošković izjavila je da Srbija svakako želi da nastavi seriju pobeda na Svetskom prvenstvu u Lođu.

Srbija je savladala Tursku 3:0 u meču četvrtog kola grupe F druge faze takmičenja, a Boškovićeva je istakla da "sledi najvažniji meč od početka turnira".

- Bez obzira protiv koga budemo igrali, želimo pobedu i plasman u polufinale Svetskog prvenstva. Protiv Turske smo pokazali jednu solidnu igru u prva dva seta, dok smo u trećem imali jedan mali pad koncentracije. Uspeli smo da se vratimo i da pobedimo sa 3:0. Nikada nismo kalkulisali, sledi nam ključna utakmica u nokaut fazi, a mi ćemo da se potrudimo da pobedimo - rekla je Boškovićeva, preneo je zvanični sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Srpska odbojkašica Maja Aleksić rekla je da je zadovoljna pobedom protiv Turske.

- Sada nas očekuje teži deo. Bilo je nekih sitnijih grešaka na meču sa Turskom. To je normalno, jer je teško da odigramo celo prvenstvo bez greške. Videćemo ko će nam biti protivnik. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za četvrtfinale. Bićemo maksimalno spremnen, jer znamo zašto smo došle na prvenstvo sveta- izjavila je Aleksićeva.

Odbojkašice Srbije su osvojile prvo mesto u grupi F sa 26 bodova. 

Bonus video: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pogledajte više