SRBIN JE SVETSKI ŠAMPION: Ali Arslan osvojio zlato na SP u rvanju (FOTO)

Novosti online 11. 09. 2022. u 19:30

PRVI od četiri meča za medalje koje su na Svetskom prvenstvu u Beogradu izborili srpski rvači doneo je zlatnu medalju našem najtrofejnijem olimpijskom sportu.

FOTO: M. Vukadinović

Ali Arslan okitio se najsjajnijim odličjem posle pobede u kategoriji do 72 kilograma grčko-rimskim stilom.On je bio bolji od takmilara iz Azerbejdžana Ulvija Ganidzea i zasluženo pobedio 7:4.

Naturalizovani Iranac, koji se takmiči pod srpskom zastavom, prethodno je u polufinalu ubedljivo savladao Francuza Ibrahima Ganema.  Na putu do finala bio je bolji i od Andreja Kulika iz Ukrajine, Roberta Friča iz Mađarske i Kristupasa Slijeve iz Litvanije.  Arsalanu je ovo druga medalja ove godine za Srbiju, nakon što je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

- Srbija ima svetskog šampiona!!!! Ali Arsalan osvojiooo jeee ZLATOOOO! [🥇] [🤼‍♂️] Grčko-rimskim stilom do 72 kg, pobedom nad protivnikom Ulvija Ganizadea iz Azerbejdžana, rezultatom 7:4 Ali je Srbiji doneo zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u rvanju!
 

Podsetimo, finale je obezbedio i Zurabi Datunašvili kome će protivnik u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom bitie Turpan Bisultanov iz Danske. 

Viktor Nemaš pokušaće da osvoji bronzanu medalju, a Mate Nemeš i Sebastijan Nađ obezbedili su najmanje borbu za bronzu, plasmanom u polufinale.

Pogledajte više