DVE MEDALJE "U DŽEPU": Odličan start srpskih rvača na Svetskom prvenstvu

Stefan Rajić

10. 09. 2022. u 20:27

FENOMENALAN početak srpskih asova prvog dana planetarnog šampionata u rvanju u Beogradu!

FOTO: M. Vukadinović

Finala koja su na programu sutra, tokom današnjeg uvodnog dana u "Štark areni" izborili su u grčko-rimskom stilu Ali Arslan u kategoriji do 72 kilograma, kojem će rival za najsjajnije odličje biti Ulivi Ganidžaze iz Azerbejdžana, kao i Zurabi Datunašvili (do 87 kg), a njemu će rival za najviši stepenik pobedničkog postolja biti Danac Trupan Bisultanov. Nažalost, Viktor Nemeš (do 77 kg) stao je u polufinalu, svog protivnika u borbi za bronzu saznaće tek nakon sutrašljih mečeva repasaža.

Impresivna izdanja pružili su svi naši aduti. Najveći, Datunašvili, kao prvi nosilac bio je slobodan u prvoj rundi. U uvodnom meču, bronzani sa prošlogodišnjih OI u Tokiju savladao je Nemca Vagnera (5:0), potom je u četvrtfinalu nadjačao i izazivača iz Švedske Kesidisa (4:1). Potom u večernjem delu programa, u polufinalu nadvisio Lonočija (Mađarska) 4:3. Arslan je u kvalifikacionoj rundi bio bolji od Kljuka iz Ukrajine (11:2), u osmini je pao Mađar Fric (7:3), dok je u četvrtfinalu ubedljivo slavio nad prvim "kosturašom" Litvancem Šleivom (9:0). Medalju je obezbedio pobediviši u polufinalnoj rundi Francuza Ibrahima Žanea (5:1).

SJAJAN Ali Arslan/FOTO: M. Vukadinović

Het-trik finala za Srbiju nije uspeo da kompletira Nemeš, njega je u borbi za finale porazio Levaiji iz Mađarske (3:1). Prethodno je, u prvom meču Beja iz SAD (4:0), zatim je nadmudrio Ukrajinca Zeinalova (6:2), dok je u četvrtfinalu pao borac iz Kine Rui Liju sa dominantnih 7:0.

Sutra će na strunjačama u "Štark areni" takmičenje započeti još troje srpskih rvača. Protivnik Sebastijanu Nađu u disciplini grčko-rimskim stilom do 63 kilograma biće Uzbekistanac Tirkašev. Mate Nemešu (do 67 kg) na crtu će izaći Indijac Ahšu, dok će Mihail Kadžaja (do 97) za rivala imati Danca Baka.

BONUS VIDEO: JURIŠ NA ZLATO U ARENI: Rvači Srbije bruse formu u Zrenjaninu

Pogledajte više