"SRAMOTA, ETO ŠTA RADE DA BI NAS POBEDILI" Selektor Italije ljut na srpskog sudiju, optužuje ga da je "pogurao" Hrvate u finale

Novosti online 10. 09. 2022. u 09:40

EVROPSKO prvenstvo u vaterpolu stiglo je do kraja. Preostalo je još da se u splitskom Paladijumu odigraju mečevi za medalje i za plasman od petog do osmog mesta.

FOTO: AP

 Italija i Španija su pre samo neršto više od dva meseca igrali za svetsko zlato, a u nedelju će se boriti za evropsku bronzu.

U finalu će se sastati domaćin Hrvatska i branilac pehara Mađarska. Mađari su savladali Španiju sa 10:8, dok su Hrvati posle šok završnice pobedili Italiju 11:10. Selektor azura Sandro Kampanja imao je zamerke posle ovog meča na suđenje. 

Srpski sudija Putniković dosudio je peterac za Hrvatsku 90 sekundi pre kraja pri rezultatu 10:10, a Kampanja smatra daje faul načinjen na golmanu Italije.

-Sudija Putniković iz Srbije izmislio je peterac protiv nas. Ta odluka je sramotna. Ispred gola, Fatović pravi čisti faul nad golmanom Nikosijom, a on je svirao peterac protiv nas. Tako nešto odavno nisam video. Da bi nas pobedili moraju da rade ovakve stvari - rekao je Kampanja i dodao:

- Imali smo mi i svoje greške. U nekim situacijama promašivali su zicere najiskusniji, ali razumem pritisak pod kojim su bili. To nije kritika, već podstrek za budućnost - zaključio je Kampanja.

Pogledajte više