"AKO NAS POBEDE DVA IGRAČA I NE ZASLUŽUJEMO ČETVRTFINALE" Odbojkaši protiv Argentine za plasman među osam na svetu

S. K.

06. 09. 2022. u 08:45

"ORLOVI" nemaju izbora: samo ih pobeda ostavlja u trci za pobedničko postolje.

FOTO: FIVB

Odbojkaši danas (17.30) u osmini finala Svetskog prvenstva u Gljivicama igraju sa neugodnom Argentinom. Trijumf donosi četvrtfinale, gde bi 8. septembra igrali sa Brazilom ili Iranom, dok poraz šalje kući. A, u našem taboru se nikom ne pakuju koferi.

Srbi su se čak pet dana pripremali za duel sa selekcijom koja je prošle godine osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zbog toga Petrić i drugovi nisu favoriti u večerašnjem okršaju. Ipak, to nikako ne znači da su naši bez šansi. Naprotiv, izabranici Igora Kolakovića učiniće sve da eliminišu velikog rivala, s kojim su se ove godine sastali dva puta. U Ligi nacija su slavili sa 3:2, a na "Memorijalu Vagner" u Krakovu izgubili sa 3:1.

- Ovih dana smo ih dobro prostudirali, pokušavali da nađemo njihove slabe tačke. Mada, mislim da to neće da bude presudno, da u ovakvim utakmicama do izražaja dolaze druge stvari. A naši igrači imaju dovoljno iskustva u eliminacionim mečevima, tako da se nadamo najboljem - ističe Bojan Janić, jedan od pomoćnika Igora Kolakovića.

Naši su u grupi igrali onoliko dobro da ostvare tri maksimalne pobede. Ipak, visoka pozicija na zajedničkoj tabeli nije im donela "lakšeg" rivala. Argentinci nisu blistali u grupnoj fazi i jedva su izborili osminu finala.

- Argentina je veoma nezgodna i sa njom je uvek bilo teško igrati. Ipak, mislim da smo mi kvalitetniji, ali da to moramo da potvrdimo na terenu - kaže bloker Petar Krsmanović.

Novi srednjak Vojvodine ističe da ih partije Argentinaca u Ljubljani nimalo neće zavarati.

- Daleko od toga da ćemo ih potceniti. Znamo iz iskustva da to može da nam se obije o glavu. Na teren ćemo izaći punog srca i hladne glave. Znamo da su im najveće zvezde De Čeko i Konte, ali ako nas pobede dvojica igrača, onda i ne zaslužujemo četvrtfinale. Ali, nećemo o tome da razmišljamo, već ćemo u meč odlučni da pobedimo - podvlači Krsmanović. 

Pogledajte više