HRVATI, SRAM VAS BILO: Crnogorku proterali iz Knina, a sada je i vređaju - "Je li od Oluje stalno trčala? Neka vrati traktor"...

Novosti online 23. 08. 2022. u 08:56

Crnogorska atletičarka Marija Vuković osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u skoku uvis u Minhenu (bronza pripala Angelini Topić), a iza nje nalazi se teška životna priča.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Marija je rođena u Kninu, odakle je, kako je izjavila njena sestra Jovana za portal kosarka24.rs, izbegla sa porodicom u Beograd, a kasnije se preselila na Cetinje.

- Rođena sam u Kninu 1993. godine. Mama i tata su iz Knina, bilo je ratno stanje, usledila je akcija „Oluja“, i mi smo se našli u Beogradu. Tu sam kao beba operisala treći bubreg. Kratko smo boravili u Valjevu. Tata je dobio posao na Cetinju u štampariji, pa smo nas četvoro, roditelji, sestra i ja došli u Crnu Goru gde smo odrasli. Do 2. razreda srednje škole smo bili tu, a zatim smo se sestra i ja preselile u Bar. Sestra zbog uslova u svom sportu, a ja zbog sestre. Tu je i počela moja priča sa košarkom - otkrila je Marijina sestra Jovana.

Hrvatski "Večernji list" objavio je Marijinu tešku priču, a u komentarima na društvenim mrežama bolesni umovi sramno su vređali Vukovićevu.

- "Bežala kao beba (emotikoni smajlija koji plače od smeha). Neka zato je danas uspešna sportistkinja. Rano počela da trenira (ponovo emotikoni). Je li od Oluje stalno trčala do sad?", "Sad je valjda zaradila i neku lovu pa bi mogla vratiti IMT sa kojim je "pobegla" u otadžbinu", "Da nisu ništa skrivili, ne bi ni bežali" - samo su neki od bolesnih komentara Hrvata na vest o srebrnoj Crnogorki.

Foto: Printskrin

Tako se devojka koja ništa nije kriva našla na udaru bolesnika, umesto da nagrade njen uspeh, oni veličaju Oluju, koja je najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata. 

BONUS VIDEO: Ko je Dmitrij Bivol?

Pogledajte više