SVET VIDEO JOŠ JEDNOG ČUDESNOG SRBINA! Imamo još jednog finalistu na Svetskom prvenstvu u atletici (VIDEO)

Novosti online 03. 08. 2022. u 15:51

Adriana Vilagoš je oduševila Srbiju osvajanjem titule svetskog prvaka u juniorskoj konkurenciji u bacanju koplja, a u Kaliju, gde se taj šampionat planete za sportiste do 20 godina starosti održava, naša država je dobila još jednog junaka.

Instagram / Bogdan Vidojković

Naime, sprinter Bogdan Vidojković se plasirao u finale trke na 110 metara s preponama.
U kvalifikacijama je Vidojković prvo oborio državni rekord, te rezultatom 13,69 sekundi ušao u polufinala, a onda je usledila prava mala drama.


Kao peti najbrži u kvalifikacionim trkama, naš spritner je nešto sporije ušao u polufinalnu, ali je, iako je u jednom trenutku bio sedmi, na kraju kroz cilj prošao kao drugi, što možete i videti u snimku Srpskog atletskog saveza:


Njegovog vreme od 13,70 bilo je 11. u polufinalnim nadmetanjima na 110 metara s preponama, ali iako je samo za osmoricu bilo mesta u finalu, on je stekao pravo da se nadmeće za medalju na osnovu plasmana u svojoj trci.

Naime, po dvojica najboljih iz sve tri polufinalne trke automatski su sticala pravo da učestvuju u finalu, a tamo su prošla i još dvojica na osnovu rezultata. Ispostavilo se da su u drugim trkama trojica sprintera imali bolja vremena od Vidojkovića (Portugalac Ambriz - 13,60 sekundi, Brazilac Ornelas dos Santoš - 13,62 i Čeh Štepan Šubert - 13,65), ali su pravila bila jasna: dalje se ne prolazi samo na osnovu izmerenog vremena, nego tako što se izborite i sa sobom i sa konukrencijom, pa budete među prvom dvojicom u trci u kojoj se nadmećete. Ili imate dva naredna najbolja rezultata.

Radojević je sjajnim izdanjem upravo bio među dvojicom najboljih u napetoj trci, pa će u četvrtak, sat i 25 minuta iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, učestvovati u finalu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 
Pogledajte više