POZNAT DATUM ODRŽAVANJA OLIMPIJSKIH IGRA: U Los Anđelesu ne nameravaju veliku gradnju novih sportskih objekata

Novosti online 19. 07. 2022. u 11:08

POZNAT je termin održavanja Olimpijskih igara koje će se za šest godina održati u Los Anđelesu. Igre će se održati u drugoj polovini jula i trajaće 17 dana.

Foto: Printscreen/Jutjub/ABC njuz

Organizatori letnjih OI 2028. godine odredili su datum održavanja najvećeg sportskog događaja. "El Ej" će 2028. ugostiti svetske sportiste od 14. do 30. jula.

To je nešto ranije u odnosu na minule igre u Tokiju i nadolazeće u Parizu. Naime, kod tih Igara standard je bio da se one održavaju od poslednjih dana jula do prve polovine avgusta.

Spomenute datume potvrdio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti. Svečana ceremonija otvaranja Igara održaće se 14. jula na Sofi stadionu, a isti grad će ugostiti i Paraolimpijske igre koje će početi 15. avgusta.

- Datuma održavanja Igara u Los Anđelesu daje čvrst rok kada će grad morati da bude spreman za najveći sportski događaj - na konferenciji je spomenula Nikol Hoeverts, izvršna direktorka Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Ali u pomenutom gradu ne nameravaju veliku gradnju novih sportskih objekata, već će pokušati maksimalno smanjiti ukupne troškove i iskoristiti sve što mogu od postojeće infrastrukture.

Podsetimo da je ovaj grad iz Kalifornije do sada dva puta bio domaćin letnjih Olimpijskih igara i to 1932. i 1984. godine. Do OI 2028. domaćin će Igrama još biti Pariz 2024. godine.


BONUS VIDEO: Radonjić zapevao - oduševio saigrače
 


 

Pogledajte više