NAJBOLJE PROTIV NAJJAČIH: Srpske odbojkašice protiv Brazila za finale Lige nacija

S. R.

15. 07. 2022. u 23:06

SRUŠILE su jednog favorita, istom scenariju se nadaju i protiv narednog. Novi izazov i sledeću prepreku ka medalji, posle trijumfa nad olimpijskim šampionkama SAD u četvrtfinalu, odbojkašice imaju u polufinalnom okršaju Lige nacija u Ankari protiv Brazila, koji je grupnu fazu završio na drugoj poziciji.

FOTO: FIVB

Pobednik ove utakmice boriće se za tron, protiv Italije ili Turske. Samopouzdanje u našem timu je na vrhuncu posle sjajne partije protiv Amerikanki, optimizam ne jenjava.

Izabranice Danijelea Santarelija ciljaju revanš Brazilkama za poraz (0:3) na drugom vikendu takmičenja, uzdaju se i u nepisano pravilo da jedan tim ne pobeđuje istog protivnika dva puta zaredom na takmičenju, kao što se pokazalo i sa SAD.

- Samo polufinale Lige nacija znači mnogo kao i pobeda nad Amerikankama. Šanse za finale su velike, jer je ta utakmica koju smo izgubili od Brazilki bila pre skoro tri nedelje, već smo je zaboravili. U susret ulazimo sa novom energijom i entuzijazmom. Verujem da imamo šansu, nalazimo se u usponu forme. Devojke će na terenu dati svoj maksimum kao i protiv SAD, nadam se da će i posle ove utakmice biti dosta povoda za osmeh - ističe Jelena Blagojević, pomoćni trener u stručnom štabu Srbije.

U Braziliji su naše dame odigrale možda i najgoru utakmicu, a u drugom setu su svedene samo na devet poena, tako da su vrlo dobro upoznate sa kvalitetom protivnica.

- Svaka njihova odbojkašica poseduje ogroman individualni kvalitet. Mi treba da se skoncentrišemo na svoju stranu terena, da ne pravimo puno grešaka kao u prvom meču i da odgramo pametno. Ova dva dana pauze iskoristili smo da se dobro pripremimo. Iako Brazilke poseduju vrhunski kvalitet, imamo i mi naše adute koji su još bolji - sa osmehom zaključuje Blagojevićeva. 

Meč Srbija - Brazil je na programu u subotu od 14 sati.

Pogledajte više