NIKAD NE ODUSTAJ: Sva poenta izreke da se trud uvek isplati stala je u trideset sekundi (VIDEO)

Novosti online 13. 07. 2022. u 10:16

ODBOJKA na pesku ili "bič volej" je popularan sport koji je nastao kao varijanta tradicionalne dvoranske odbojke. Kao mesto igre koriste se uglavnom peščane plaže gde je sport i nastao. Iako je odbojka na pesku u početku bila uglavnom samo zabava, postepeno je prerasla u pravi takmičarski sport, pa je od 1996. godine i u programu Olimpijskih igara.

foto: EPA

Timovima je dozvoljeno do tri dodira da vrate loptu preko mreže, a pojedinačni igrači ne smeju dva puta uzastopno da je dodirnu.

Nedavno se na internetu pojavio video-snimak sa meča pomenutog sporta koji je veoma brzo postao viralan. Na njemu je prikazan neverovatan poen kojim su ljudi oduševljeni i nazivaju ga definicijom za popularnu izreku "nikad ne odustaj".
 

Reprezentativke Sjedinjenih Američkih Država igrale su utakmicu protiv Ekvadora. Iako su Amerikanke konstantno bile u podređenom položaju tokom ovog poena, jer su njihove suparnice žestoko napadale, igračice SAD su prikazale neverovatan trud i želju, koji su na kraju krunisani osvajanjem poena.
 


Sve ovo je podsetilo na čuveni potez našeg Vladimira Grbića iz finalne utakmice Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine protiv Rusije. Vanja je tada posle dobrog servisa Romana Jakovljeva i dosta slabog prijema Gorana Vujevića, da bi ostavio loptu u igri, preskočio reklame, u letu odigrao loptu "čekićem" i omogućio saigračima da je prebace u polje Rusa, da bi potom skoro završio u hodniku dvorane.




 

Pogledajte više