U LAKTAŠIMA ZAVRŠEN EVROPA KUP 2022 ZA JUNIORE: Srpska našla svoje mesto na džudo mapi Evrope!

Novosti online 27. 06. 2022. u 20:17

SPEKTAKULARNE borbe viđene su za vikend u Laktašima (Banjaluka) na juniorskom Evropa kupu 2022 na kojem su učestvovale 24 zemlje sa oko 230 takmičara sa dva kontinenta.

FOTO: Tomislav Rogić

Džudo savez Republike Srpske prvi put je dobio priliku da bude domaćin takmičenja ovog nivoa, a organizacija u sportskoj dvorani u Laktašima izgledala je kao da je za Ognjena Pavlovića i njegove saradnike stvar rutine. Strane delegacije složile su se u oceni da je juniorski Evropa kup bio u rangu evropskog prvenstva za seniore i izrazile nadu da će se u budućnosti tradicionalno okupljati u Laktašima.

Privilegija, velika čast, obaveza, ali i podstrek za Pavlovića i njegov tim da u budućnosti budu još bolji domaćini Evropi, ali i celom svetu. Narodski rečeno: “Dete se rodilo, valja ga ljuljati”.

- Srce mi je puno posle ovog Evropa kupa - u dahu je izjavio Pavlović nakon što su ugašena svetla reflektora u hali u Laktašima.

Rano je za sumiranje utisaka, ali...

- Pretežak posao, ali istovremeno i preveliki pozitivni adrenalin koji je nosio sve moje saborce i mene sa njima da napravimo nešto ovako. Uspeli smo, Republika Srpska je na džudo mapi Evrope. Na nama je sada da budemo što bolji domaćini u godinama koje slede, da opravdamo očekivanja i domognemo se prvenstva za seniore. To će, verujem, dovesti još više dece na tatamije, a samim tim ćemo imati veće šanse i za medalje na najvećim takmičenjima - zaključio je Pavlović.

Jedinu medalju, srebrnu, za Bosnu i Hercegovinu u Laktašima osvojila je Sara Marić u kategoriji +78 kilograma, Srbiji je pripalo šest odličja (dva srebra i četiri bronze), a najuspešnija zemlja na Evropa kupu u Republici Srpskoj bila je Francuska, čiji takmičari svojim kućama nose 22 medalje (10 zlata, tri srebra i devet bronzi).

BONUS VIDEO: Andrade trenirao sa novim saigračima

 
Pogledajte više