ZALOG ZA BUDUĆNOST: Odbojkaši Srbije prvi vikend Lige nacija završili polovičnim učinkom

G. K. 12. 06. 2022. u 19:14

DOBRO JE, ali je moglo i bolje. To je zaključak solidnog izdanja odbojkaša Srbije, posle završetka prvog vikenda Lige nacija. Plava četa Igora Kolakovića se iz Kanade vraća sa polovičnim uspehom (po dve pobede i dva poraza), a novi izazovi u takmičenju slede već 21. juna kada "orlovi" kreću put Bugarske.

Odbojkaši Srbije Foto OSS

Pre nego što se upute prema Sofiji, naši momci će vreme između dva turnira iskoristiti za ispravljanje grešaka koje su dovele do toga da u poslednjem duelu protiv Nemaca ne iskoriste čak četiri meč-lopte u četvrtom setu i na kraju izgube u taj- brejku (2:3). Upravo ta sekvenca malo je pokvarila inače i više nego dobru sliku Kolakovićevih pulena, koji su pre toga upisali trijumfe nad Bugarskom (3:1) i Argentinom (3:2) uz poraz od olimpijskog šampiona Francuske (1:3).

- Dobar meč za gledanje, dobar meč za publiku. Nama bitan za budućnost i sazrevanje. Imali smo jakog protivnika koji nije odustajao nijednog trenutka, borio se do kraja. Imali su i malo više sreće, bili su uporni, jedna lopta je presudila. Nama preostaje da se spremimo i da u Bugarskoj odigramo kako treba - istakao je posle poraza od Nemaca Aleksandar Nedeljković, jedan od mnogih debitanata u našem timu.

Mnogo više od rezultatskog aspekta, ove utakmice su poslužile selektoru da vidi na koje igrače može da računa u perspektivi. Nova prilika za dokazivanje biće mečevi u Bugarskoj gde će za protivnike imati selekcije SAD, Brazila, Kanade i Australije.

Srbija se sa šest osvojenih bodova trenutno nalazi na devetoj poziciji, a plasman na završni turnir u Bolonji, od 20. do 24. jula, će uz domaćina Italiju obezbediti još sedam reprezentacija.

Pogledajte više