NIJE ZAVRŠIO MMA KARIJERU: Overim hoće Fedora Emelijanenka?

Novosti online 03. 06. 2022. u 14:45

MESTO među istinskim legendama borilačkog sporta zasigurno ima i Alister Overim. 42-godišnji Holanđanin osvajao je neke od najprestižnijih titula kako u kik-boksu, tako i u MMA.

Foto: Printscreen

Iako je već u godinama, ne planira skoro da ide u penziju.

Nametala su se pitanja oko toga gde će "Rim" nastaviti karijeru, a on je poprilično iznenadio ljubitelje borilačkih sportova potpisom za "Glori".

Nakon dužeg vremena provedenog u MMA, Holanđanin je odlučio da se vrati prvoj ljubavi. Nakon 13 godina Badr Hari i Alister Overim dogovorili su novi kik-boks spektakl.

Nedavno, Holanđanin je izjavio da ni njegova MMA karijera nije gotova i da se planira i dalje boriti.

Jedan od potencijalno najzanimljivijih mečeva za Overima u ovoj fazi karijere bio bi onaj protiv Fedora Emelijanenka. Pre više od deset godina obojica su bili na glasu kao najbolji teškaši sveta i mnogi su se nadali kako ćemo svedočiti tom meču. Spletom okolnosti, borba nikad nije realizovana, ali oba borca još uvek su aktivna.

Čini se kako Rus trenutno nije pri vrhu Holanđaninove liste želja, ali Alister ne isključuje mogućnost da se i to promeni.

- To nije meč za koji bih bio naročito zainteresovan, ali isto je bilo i sa borbom protiv Badra. U početku nisam pokazivao želju, ali kasnije me sve više privlačilo. Sada sam zapravo jako entuzijastičan po pitanju te borbe protiv Harija. Ista stvar mogla bi se dogoditi i u vezi sa borbom s Fedorom. Interes ljudi i "hajp" koji bismo potencijalno stvorili puno toga menja - objasnio je Overim.

Pogledajte više