VESELIN VUKOVIĆ OBEĆAVA SAMO RAD: Legendarni rukometaš i zvanično preuzeo kormilo Radničkog

S. K. 01. 06. 2022. u 13:22

LEGENDA na klupi rukometaša Radničkog. Veselin Vuković je od juče i zvanično strateg Šumadinaca. Čuveni Šapčanin, koji je kao igrač osvojio sve što se moglo osvojiti, a 2012. doveo reprezentaciju Srbije do evropskog srebra, na promociji nije želeo da daje krupna obećanja.

FOTO: SPD Radnicki

- Nisam od onih što mnogo obećavaju, jedino što mogu da obećam je naporan, mukotrpan rad, red i disciplinu, što će nam pomoći da dalje napredujemo. Moram da naglasim da je moj prethodnik Teodorović postavio lestvicu visoko i da ni u jednom trenutku ne smem da tvrdim da ćemo je premašiti. Velika je stvar što Radnički ima sistem, što je prava stvar u današnjem sportu, klub je izgrađen i doveden na stabilne osnove i ima veliku bazu koja je potrebna da u datom trenutku postigne vrhunske rezultate. Kragujevac je na pravom putu, odlična baza, mladi igrači i vrhunska organizacija uz stručan rad su recept za uspeh. Veliki je izazov preda mnom, uželeo sam se rukometa i rada nakon jednogodišnje pauze - istakao je Vuković uz opasku da većinu igrača dobro poznaje.

Vuković je imao dosta uspeha vodeći Metaloplastiku, s kojom je osvojio i Kup Srbije. Dubok trag ostavio je na Kipru gde je osvojio osam trofeja.

- Osnovni cilj će nam biti da stvorimo jak tim, promovišemo mlade igrače i da ih što duže zadržimo na okupu, jer je to jedini pravi put do uspeha kome svi težimo. Drago mi je što je većina igrača vezana za Radnički i potrudićemo se da tako ostane i u budućnosti - podvukao je Vuković.

Pogledajte više